Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

2021-04-11

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Vi har bland annat pratat med fjällräddningsledaren Peter Karlsson som berättar om hur deras hundar hjälper till i en vardag bestående av benbrott, skidåkare på vift och laviner. Vi har även träffat dressören och instruktören Mattias Westerlund som den här gången diskuterar vikten av apportering, och Svedeas Odd Einar Bruem som rätar ut frågetecknen som kan uppstå inför och under ett hundköp.

Förutom ytterligare hundreportage så bjuder vi även på läsning om barndomsvännerna Daniel Jakobsson och Linus Holmkvist som minst sagt har en strapatsrik sommar att se fram emot. De kommer nämligen vandra och fiska sig igenom Sveriges norra vildmark genom ett äventyr utöver det vanliga – något som i förlängningen kommer att utmynna i en dokumentärfilm. Och apropå fiske så tar Matilda Leijon med oss ut på Vänern för att återuppleva lite av barndomens pimpelfiske – den här gången i sällskap med den nuvarande ForshagaAkademin-eleven och den blivande storfiskaren, Johanna Holgersson.

Dessutom bjuder vi i vanlig ordning på prylrecensioner! Vi har bland annat testat den användarvänliga åtelkameran Spypoint Link-Micro och den italienska allround-bocken Redolfi EOS One. Det blir även nervkittlande utlandsäventyr, möten med fler intressanta jakt- och fiskeprofiler – och så god mat förstås! Therese tog sig an klassikern Biff Rydberg, och förgyllde den ytterligare genom lite vilttouch.

Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen!

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.