Ad

Mot nya äventyr

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.

 

För ett tag sedan vann han realityserien Alene i Norge, en tävling som gick ut på att överleva längst ute i det vilda enbart med hjälp av några enkla redskap och det som naturen kan erbjuda. Nu är han aktuell med en ny tv-serie där han kommer åka hundspann i både Norge och Sverige, fiska och jaga och filma sina äventyr på vägen. Vi fick en pratstund för att lära oss mer om denna mångsysslare.

Med projektet ”Jakt för alla” vill Svenska Jägareförbundet öka tillgängligheten för bland annat människor med funktionsvariationer. Nyligen arrangerades en lyckad prova-på-dag i Värmland som Vildmarken fick hänga med på.

I drygt 100 år har Norma varit det givna valet för jägare och skyttar över hela världen. Den svenska ammunitionstillverkaren fortsätter att utveckla premiumammunition och vi har fått möjlighet att utvärdera en av deras senaste kulor under säsongen. Läs vårt stora test av Norma TIPSTRIKE på sida 94.I månadens nummer har vi även testat Garmins senaste hundpejl, Alpha 100. En användarvänlig handenhet med nya och pålitliga funktioner. Dessutom blir det i vanlig ordning ännu fler jaktprylar vapen och, sist men inte minst, pulled-pork på vildsvin á la Jimmy Stening.Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen!

Inlägg av: Magasin Vildmarken den 2018-01-06

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #1

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.
Läs tidningen »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »