Ad

Mot nya äventyr

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.

 

För ett tag sedan vann han realityserien Alene i Norge, en tävling som gick ut på att överleva längst ute i det vilda enbart med hjälp av några enkla redskap och det som naturen kan erbjuda. Nu är han aktuell med en ny tv-serie där han kommer åka hundspann i både Norge och Sverige, fiska och jaga och filma sina äventyr på vägen. Vi fick en pratstund för att lära oss mer om denna mångsysslare.

Med projektet ”Jakt för alla” vill Svenska Jägareförbundet öka tillgängligheten för bland annat människor med funktionsvariationer. Nyligen arrangerades en lyckad prova-på-dag i Värmland som Vildmarken fick hänga med på.

I drygt 100 år har Norma varit det givna valet för jägare och skyttar över hela världen. Den svenska ammunitionstillverkaren fortsätter att utveckla premiumammunition och vi har fått möjlighet att utvärdera en av deras senaste kulor under säsongen. Läs vårt stora test av Norma TIPSTRIKE på sida 94.I månadens nummer har vi även testat Garmins senaste hundpejl, Alpha 100. En användarvänlig handenhet med nya och pålitliga funktioner. Dessutom blir det i vanlig ordning ännu fler jaktprylar vapen och, sist men inte minst, pulled-pork på vildsvin á la Jimmy Stening.Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-01-06

Se även ...

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.