Ad

Årets andra nummer av Magasin Vildmarken!

Glädjande nog har de senaste månaderna inneburit mycket jakt för oss på redaktionen. Oftast har det varit på snötäckta marker, men mot slutet av 2016 begav jag mig mot varmare breddgrader.

Flyget gick till södra Portugal för drevjakt utöver det vanliga, nämligen den klassiska jaktformen Monteria. I sällskap med över 200 hundar, och bland buskar och snår, jagade vi dovhjort och vildsvin. Det var en upplevelse som jag aldrig kommer glömma och som ni kan läsa om på sidan 16.

När vi kom tillbaka till det svenska klimatet så fick vi chansen att jaga vildsvin tillsammans med vår tidningskock Jimmy Stening vid Sveriges mest bevarade träslott i Biby, strax utanför Eskilstuna. Efter avklarad jakt överraskade Jimmy oss med en magisk måltid och i det här numret kan ni ta del av receptet.

Det här numret bjuder även på nyheter inom prylar, teknik, vapen och optik. Bland annat har vi tittat närmare på en nyhet från Aimpoint som har fångat vårt intresse. Nya Aimpoint Micro S1 är utvecklad främst för hagelgevär, och vår utsände har tagit med det på fartfylld andjakt och gett den en läsvärd recension på sidan 84.

Förutom jakt och prylar har vi även besökt Ockelbo älgpark. Parken blev först i Sverige med att få tillstånd för träning med hund på älg i hägn och idén kom till av en slump. I dag hjälper de många hundar att öka jaktlusten och andra återfinna välmåendet ute i skogen igen.

Trevlig läsning och glöm inte följa oss på Facebook!

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-02-04

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #5

Officiell mässtidning för Swedish Game Fair 2019 | Per Morberg har med sin unika kombination av skådespelartalang, spontanitet och stora matlagningskunskaper gått rätt igenom rutan – och om och om igen visat att magi kan skapas i köket, och i tv-sofforna, när man har de rätta ingredienserna. Magasin Vildmarken träffade Per hemma på Tullgarn inför öppnandet av årets Swedish Game Fair.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.