Årets älgjaktspecial av Magasin Vildmarken är här!

2020-10-11

Årets älgjaktspecial av Magasin Vildmarken är här!

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!

 

 

Denna älgjaktspecial bjuder bland annat på en berättelse, signerad Joakim Nordlund, som handlar om när Pier Åkerström fällde en praktfull älgtjur på 340 kilo i skogarna vid Råneälven i Norrbotten.

Dressören och instruktören Mattias Westerlund berättar den här gången om hur man får de bästa förutsättningarna för att lyckas med löshundsjakten och jakten med ställande hund.

Som bonus denna månad bjuder Interjakt på sin höstkatalog som bilaga. Dessutom blir det så klart god mat. Therese Tillman dukar upp en delikat och gräddig älgpasta, ackompanjerad av egenplockade kantareller och bärskörden från jaktveckan uppe i Jämtland.

Avslutningsvis vill vi så klart tipsa om vår podcast som rullar vidare med intressanta gäster och podcastversioner av våra artiklar. Senast hade vi Hunters säljare Kristoffer Elffors på besök. Det blev ett samtal om Hunters framgångsrecept, jaktradios, kärleken till Väse och den framtida säljakten. Vildmarken Podcast finns på både Apple Podcasts och på Spotify. Gå gärna in och prenumerera så missar ni ingenting i framtiden! Trevlig läsning (och lyssning!) önskar vi på Magasin Vildmarken.

 

Månadens bilaga:

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Prylar

Pryltips: Caldwell Claymore

Caldwell Claymore ger alla fördelar med en elektrisk lerduvekastare utan att man behöver bära runt ett tungt batteri. Denna lätthanterade, fotmanövrerade, manuella enhet kan kasta