Ad

Antalet viltolyckor har minskat

Inget ont som inte för något gott med sig? Den minskade trafiken under coronatider tros vara anledningen till att viltolyckorna har minskat rejält jämfört med i fjol.

Jaktjournalen rapporterar om att det mellan januari till maj i år rapporterades in 20 000 viltolyckor i landet, en minskning med 15 procent jämfört med 2019. Nationella Viltolycksrådet tror att coronapandemin och den minskade trafiken kan vara en del av förklaringen.

– Jag gissar att vi haft minskad trafik till och från jobbet som kan härledas till corona, och är det så, då kan vi tala om en coronaeffekt på viltolyckorna, säger Hanna Dittrich Söderman till Jaktjournalen.

Håller trenden i sig så kan det vara första gången sedan 2010, då det blev lagtvång att anmäla viltolyckor, som viltolyckorna minskar.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-06-09

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.