Ad

Ändrad brottsrubricering efter undersökning

Lodjuret som hittades längs en väg i Kalmar län i oktober var skjutet och dumpat på platsen, detta rapporterar tidningen Barometern om. 

Djuret hittades längs väg 25 mellan Trekanten och Nybro och allt tydde på att lodjuret hade blivit påkört, men att olyckan inte hade anmälts.

– Vi trodde att någon hade kört på det och smitit från platsen, säger Robert Loeffel som är presstalesperson vid polisen i region syd till tidningen Barometern.

Efter en undersökning av SVA rubriceras händelsen annorlunda – nu som illegal rovdjursjakt samt misstänkt grovt jaktbrott.

Polisen säger vidare i artikeln att det kan bli en besvärlig utredning.

– Vi har inte särskilt mycket att gå på, säger Robert Loeffel.

Källa: Svenskjakt.se och Barometern.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-02-15

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.