Anders Lindström ny generalsekreterare på Jägarnas Riksförbund

Jägarnas Riksförbund tar nu nästa steg i sin utveckling för att säkra upp framtiden och bli än mer attraktiva och relevanta – nu skapar de rollen som Verksamhetsutvecklare.
Jägarnas Riksförbund tar nu nästa steg i sin utveckling för att säkra upp framtiden och bli än mer attraktiva och relevanta – nu skapar de rollen som Verksamhetsutvecklare.
2024-05-20

Anders Lindström ny generalsekreterare på Jägarnas Riksförbund

Solveig Larsson och Jägarnas Riksförbunds nya generalsekreterare Anders Lindström. Foto: Pressbild/Jägarnas Riksförbund

Jägarnas Riksförbund tar nu nästa steg i sin utveckling för att säkra upp framtiden och bli än mer attraktiva och relevanta. I samband med det framtidsarbete som bedrivits har det visat sig att det behövs en tydligare verksamhetsstruktur och därför skapas nu rollen som Verksamhetsutvecklare, detta för att på ett bättre sätt länka samman förbundets olika grenar för framtiden.

– Vi tror att Per Wanström är helt rätt person för den tjänsten eftersom få personer har så gedigen kunskap om JRF och våra medlemmar som han, säger förbundsordförande Solveig Larsson i ett pressmeddelande.

Vidare skriver Jägarnas Riksförbund att Anders Lindström anställs som ny Generalsekreterare. Anders har under de senaste 15 åren arbetat och verkat i ledande positioner hos SAKO, Interjakt och Jaktgrossisterna. Anders har tidigare erfarenhet från ideella föreningar, till exempel som en av grundarna till Föreningen Sveriges Jägare.

– Jag vill bidra med min långa erfarenhet och kunnande från jakt- och vapenbranschen och föra JRF framåt. Jag tror att min praktiska erfarenhet från branschen kommer samspela med min ledarskapsstil och ge JRF bra förutsättningar att utvecklas, säger Anders Lindström i en kommentar.

Anders planeras tillträda sin tjänst 1 juni och kommer under en period successivt slussas in i det operativa arbetet sida vid sida med Per Wanström.

– Det är en ynnest att få ha kvar Pers kunskaper i organisationen. Jag tror att Pers erfarenhet tillsammans med min vilja att plocka upp idéer och skapa en bra lagkänsla kommer göra introduktionen smidig, fortsätter Anders Lindström.

Vid förbundsårsstämman kommer Anders få chansen att presentera sig för ombud och funktionärer.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att både ha kakan och äta den. Dels får vi ha kvar Pers gedigna kunskap om JRF och dels får vi in en ny kraft att driva förbundet framåt, avslutar Solveig Larsson.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!