Ad

Garmin Alpha-enheter blir kompatibla med Astro 320

Nu presenterar Garmin en efterlängtad programuppdatering till Alpha 50 och Alpha 100 som gör de kompatibla med Astro 320. Uppdateringen ger möjlighet att spåra DC50- och T5-sändare som är kopplade till föregående modell.

Foto: Joakim Nordlund

Foto: Joakim Nordlund

Sedan hösten 2017, på grund av EU-regler fick Garmin Astros populära handenhet Astro 320 inte längre importeras till medlemsländerna. Ersättarna till denna var Garmin Alpha 50 och Alpha 100. Alpha 50 är den enklare modellen med tryckknappar och är snarlik 320 i utseende, medan Alpha 100 är något större, har pekskärm och andra smarta funktioner.

De nya enheterna har många fördelar och är dessutom kompatibla med majoriteten av Garmins övriga enheter, men för de som fortfarande jagar med den gamla modellen uppstår problemet att man inte längre kunde följa hundsändare med de nya enheterna om de var kopplade till den föregående modellen.

Du som uppdaterar din Alpha-enhet, kommer nu att få möjligheten att välja ”320-läge”. I detta läge kan du nu alltså spåra DC50- eller T5-sändare även om de är kopplade till en Astro. Funktioner som att se varandras positioner lär utebli, då Astro 320 inte har denna funktion.

Viktigt att notera är att man byter mellan Astro 320-läget och Alpha-läget och det är inte möjligt att se Astro- och Alpha-hundar samtidigt. Med Garmin Express kan man göra uppdateringarna kostnadsfritt.

Nyfiken på Garmin Alpha? Läs vår tidigare recension av Alpha 100 här.

Källa gällande uppdatering: Fritidvildmark.se

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-05-16

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och den här gången pryds vårt kanske rekordmatiga magasin av Rasmus Liljeblad, mannen bakom en av Jägarsveriges populäraste YouTube-kanaler, Jaktpuls.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com