Almunge Hundcenter godkänds för vildsvinstest

2021-04-21

Almunge Hundcenter godkänds för vildsvinstest

Under tisdagen godkände Svenska Kennelklubben att Almunge Hundcenter framöver kan genomföra anlagstest av jakthundar i deras vildsvinshägn.

Svensk Jakt rapporterar om nyheten att SKK under tisdagen godkände hundcentrat. I höstas köpte Jimmy Gustavsson och Stefan Schön Almunge Hundcenter av Roslagens Jakt & Vilt och nu ska de nya ägarna gå domarutbildning.

– Det görs i samband med test på någon annan anläggning. Det kan ta några månader innan det är klart, säger Björn Eek, som är sekreterare i Svenska Kennelklubbens jakthundskommitté, till Svensk Jakt.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.