Ad

Allt fler hundar i vildsvinsattacker

Antalet hundar som dödas eller skadas i vildsvinsattacker ökade med 13 procent mellan år 2018 och 2019 – det visar färsk statistik från Agria Djurförsäkring.

Vildsvinattacker

I ett pressmeddelande skriver Agria att milda vintrar och tidigare vårar har lett till att antalet vildsvin fortsätter att öka – och i förlängningen har gjort att fler hundar har hamnat i situationer som lett till vildsvinsattacker. Enligt Agria är det huvudsakligen blandrashundar och jakthundsraser som hamnar i dessa konflikter.

– Det är mycket ovanligt att sällskapshundar hamnar i konflikt med vilt. Det finns därför ingen anledning att välja bort en skön skogspromenad även om det alltid är bäst att hålla hunden under uppsikt, säger Patrik Olsson som är affärsområdeschef för Agria Djurförsäkring.

Som hundägare finns det sätt att förebygga så gott som möjligt.

– De flesta vet idag att användning av skyddsväst kan göra stor skillnad, men det är också viktigt att hunden är i bra kondition och utbildad för sin uppgift. En alltför skarp hund kan utsättas för onödig fara, säger Patrik Olsson i pressmeddelandet.

Skåne stack ut i det statistiska underlaget och stod för hela 15 procent av totala antalet drabbade hundar under 2019.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.