Älgpasta med kantareller och rårörda lingon

2021-03-11

Älgpasta med kantareller och rårörda lingon

Som kock och nybliven jägare tar Therese Tillman mer än gärna hand om klimatsmart viltkött. Den här gången bjuder hon på älgpasta med kantareller och rårörda lingon.

Du behöver:

500 g älgbiff
1 gul lök
1 vitlök
400 g kantareller
2 msk viltfond
6 dl syrad grädde
4 portioner tagliatelle
3–4 enbär färsk
Riven pepparrot
Salt och peppar
Zigges BBQ Herbs n Lime
Färsk ruccola
Rårörda lingon

 

Gör så här:

Skala och finhacka gullöken och vitlöken. Stek i en stekpanna med lite smör tillsammans med kantarellerna till den har fått en fin, gyllene färg. Lägg sedan åt sidan.
Strimla köttet och bryn i en het stekpanna med smör och olja. Jag kryddade mitt kött med Zigges viltkrydda för lite extra smak. Jag tycker att de har kombinerat sina smaker väl i sina kryddpåsar och jag valde en med lite mer med örter, Herbs n lime, eftersom jag tyckte att det skulle passa i denna pastarätt.
Tillsätt lök och svampblandningen när köttet fått en fin färg i stekpannan. Häll blandningen i en passande gryta, addera syrad grädde och smaksätt den med salt, peppar, viltfond, och enbär. Koka ett par minuter. Använd dig av redning så att såsen blir krämig och fin.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan ner det i en skål tillsammans med pastasåsen och färsk ruccola samt den finrivna pepparroten. Servera med rårörda lingon.

Rörörda lingon

Du behöver:

5 dl lingon
2 dl strösocker

Gör så här:

Blanda socker och lingon i en skål. Rör om till sockret har löst upp och tillsätt en skvätt konjak.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Prylar

Pryltips: Caldwell Claymore

Caldwell Claymore ger alla fördelar med en elektrisk lerduvekastare utan att man behöver bära runt ett tungt batteri. Denna lätthanterade, fotmanövrerade, manuella enhet kan kasta