Som kock och nybliven jägare tar Therese Tillman mer än gärna hand om klimatsmart viltkött. Den här gången bjuder hon på älgpasta med kantareller och rårörda lingon.
Du behöver:
1 gul lök
1 vitlök
400 g kantareller
2 msk viltfond
6 dl syrad grädde
4 portioner tagliatelle
3–4 enbär färsk
Riven pepparrot
Salt och peppar
Zigges BBQ Herbs n Lime
Färsk ruccola
Rårörda lingon
Gör så här:
Strimla köttet och bryn i en het stekpanna med smör och olja. Jag kryddade mitt kött med Zigges viltkrydda för lite extra smak. Jag tycker att de har kombinerat sina smaker väl i sina kryddpåsar och jag valde en med lite mer med örter, Herbs n lime, eftersom jag tyckte att det skulle passa i denna pastarätt.
Tillsätt lök och svampblandningen när köttet fått en fin färg i stekpannan. Häll blandningen i en passande gryta, addera syrad grädde och smaksätt den med salt, peppar, viltfond, och enbär. Koka ett par minuter. Använd dig av redning så att såsen blir krämig och fin.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan ner det i en skål tillsammans med pastasåsen och färsk ruccola samt den finrivna pepparroten. Servera med rårörda lingon.
Rörörda lingon
Du behöver:
5 dl lingon
2 dl strösocker
Gör så här:
Blanda socker och lingon i en skål. Rör om till sockret har löst upp och tillsätt en skvätt konjak.