Älgpasta med kantareller och rårörda lingon

2021-03-11

Älgpasta med kantareller och rårörda lingon

Som kock och nybliven jägare tar Therese Tillman mer än gärna hand om klimatsmart viltkött. Den här gången bjuder hon på älgpasta med kantareller och rårörda lingon.

Du behöver:

500 g älgbiff
1 gul lök
1 vitlök
400 g kantareller
2 msk viltfond
6 dl syrad grädde
4 portioner tagliatelle
3–4 enbär färsk
Riven pepparrot
Salt och peppar
Zigges BBQ Herbs n Lime
Färsk ruccola
Rårörda lingon

 

Gör så här:

Skala och finhacka gullöken och vitlöken. Stek i en stekpanna med lite smör tillsammans med kantarellerna till den har fått en fin, gyllene färg. Lägg sedan åt sidan.
Strimla köttet och bryn i en het stekpanna med smör och olja. Jag kryddade mitt kött med Zigges viltkrydda för lite extra smak. Jag tycker att de har kombinerat sina smaker väl i sina kryddpåsar och jag valde en med lite mer med örter, Herbs n lime, eftersom jag tyckte att det skulle passa i denna pastarätt.
Tillsätt lök och svampblandningen när köttet fått en fin färg i stekpannan. Häll blandningen i en passande gryta, addera syrad grädde och smaksätt den med salt, peppar, viltfond, och enbär. Koka ett par minuter. Använd dig av redning så att såsen blir krämig och fin.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan ner det i en skål tillsammans med pastasåsen och färsk ruccola samt den finrivna pepparroten. Servera med rårörda lingon.

Rörörda lingon

Du behöver:

5 dl lingon
2 dl strösocker

Gör så här:

Blanda socker och lingon i en skål. Rör om till sockret har löst upp och tillsätt en skvätt konjak.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin. Tack för att du hjälper oss att utvärdera vår nya e-tidningsplattform! Med koden MAGVM1709 har du 100 kr rabatt på vår Magasin Vildmarken t-shirt! Koden anges i kassan och är endast giltig fram till 25/9 -21. (Klicka på omslaget för att öppna i helskärmsfönster. Vänd din mobiltelefon till horisontellt läge för att se tidningsuppslag.)         Tidigare publiceringsverkyg (ISSUU)   

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!