Ad

Älgjägare attackerad av björn

I helgen attackerades en älgjägare av en björn i Myckelgensjö i Örnsköldsvik kommun. En rutinmässig anmälan om grovt jaktbrott gjordes, men den första bedömningen från polisen är att jägaren handlade i nöd.

Det var när jägaren och hans hund passerade ett björnide som björnen gick till attack. Jägaren svarade genom att skjuta på nära håll och björnen dog på plats. En patrull har varit på plats och vidtagit utredningsåtgärder, men allt talar alltså för att mannen handlade i nöd. Jägare och hund klarade sig utan några skador och björnen har skickats till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. 

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-23

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.