Ad

Älg räddad ur brunn

Under söndagsförmiddagen upptäcktes en älg i en gödselbrunn nära hallandska Torup.

– Ett väldigt udda räddningsuppdrag, säger Mikael Andersson från Hyltes räddningstjänst till SVT Nyheter Halland.

Det var under en söndagspromenad som av folk i trakten upptäckte den unga älgen. Brunnen var för tillfället tömd på gödsel, men kalven var oförmögen att ta sig uppför de branta kanterna på egen hand.

Enligt uppgift tog det 45 minuter att få upp älgen, ett uppdrag som normalt sett inte räddningstjänsten utför utan som brukar vara ett ärende för skyddsjägare.

– Men man kan ibland göra undantag. Vi åkte dit och vi såg att det nog fanns en möjlighet att rädda den levande, säger räddningsledaren Mikael Andersson till SVT.

Källa: SVT Nyheter Halland

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-20

Se även ...

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.