Ad

Älg med avsågat huvud hittades av eftersöksjägare

En besynnerlig syn mötte eftersöksjägaren Bengt Håkansson när han åkte ut på en viltolycka. En älg med både huvud och framben avsågade hittades nämligen. Älgen blev påkörd under natten till måndagen på en liten men relativt trafikerad väg mellan Svenljunga och Skephult i Västra Götaland. Ett mystiskt fall, enligt Håkansson, och genom att gå ut i Svensk Jakt hoppas han att någon som vet mer ska höra av sig.

– Alltihop är så konstigt, för att inte säga mystiskt. Vem har med sig en såg i bilen, vem vill ta med sig ett älghuvud och frambenen som det knappast är något kött på. En sak är säker, det är inte jägare i alla fall, säger Bengt Håkansson till Svensk Jakt och som genom att höra av sig till samma tidning hoppas att mer fakta kring fallet ska komma fram.

– Jag skulle tro att det pratas en del om en sådan här sak. De som skurit i älgen håller säkert inte tyst, och det vore intressant att få veta vilka det är, och varför de gjort på det här sättet, säger Bengt Håkansson.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-08-24

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com