Ad

Älg med avsågat huvud hittades av eftersöksjägare

En besynnerlig syn mötte eftersöksjägaren Bengt Håkansson när han åkte ut på en viltolycka. En älg med både huvud och framben avsågade hittades nämligen. Älgen blev påkörd under natten till måndagen på en liten men relativt trafikerad väg mellan Svenljunga och Skephult i Västra Götaland. Ett mystiskt fall, enligt Håkansson, och genom att gå ut i Svensk Jakt hoppas han att någon som vet mer ska höra av sig.

– Alltihop är så konstigt, för att inte säga mystiskt. Vem har med sig en såg i bilen, vem vill ta med sig ett älghuvud och frambenen som det knappast är något kött på. En sak är säker, det är inte jägare i alla fall, säger Bengt Håkansson till Svensk Jakt och som genom att höra av sig till samma tidning hoppas att mer fakta kring fallet ska komma fram.

– Jag skulle tro att det pratas en del om en sådan här sak. De som skurit i älgen håller säkert inte tyst, och det vore intressant att få veta vilka det är, och varför de gjort på det här sättet, säger Bengt Håkansson.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-08-24

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.