Ad

Aktiv start på björnjakten

Björnjakten är i gång och på vissa ställen har det gått undan. Under licensjakten i Gävleborg och Dalarna sköts exempelvis 28 respektive 35 procent på bara några timmar.

I Dalarna hade 17 av kvoten på 48 skjutits redan klockan 10.15 på premiärdagens förmiddag. I Gävleborg hade 14 fällda björnar rapporterats in från det västra björnjaktsområdet i Gävleborg (då fanns det inte några rapporter från östra området). Då länets totala björnkvot ligger på 50 björnar så innebär detta att 28 procent av tilldelningen hade skjutits redan några timmar in i jakten.

Mer uppdateringar följer.

Källa: Jaktojagare.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-08-22

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.