Ad

Aimpoint tar skyttet till en ny nivå

Aimpoints VR-skjutsimulator och deras nya hagelsikte, Micro S-1, var två av de stora snackisarna på årets Elmia Game Fair. Vi på Vildmarken besökte givetvis deras monter för att lära oss mer.

Aimpoints Jonas Ardemalm visar upp deras nya sikte för hagelvapen.

Jonas Ardemalm, försäljningschef på Aimpoint AB, tog emot oss. Efter en snabb genomgång hjälpte han Vildmarkens Jessica Ädel och Jessica Davidsson klev upp på varsitt podie, och så snart Jonas hjälpt dem på med VR-glasögon, en snabb genomgång och en minst sagt högteknologisk trädkolv, befann sig snart tjejerna i varsitt jakttorn bland snötäckta marker.

Vildsvinen springer runt om kring dig, förvånansvärt realistiskt och när första skottet går är det full fart, där den monterade Aimpoint Micro H-2:an säljer in sig själv och du märker helt klart fördelarna med ett rödpunktsikte vid drevjakt. Sitter skottet där det ska faller grisarna på plats, om inte så ökar de hastigheten och ett andra skott bör sitta som när Franz Albrecht i Vildsvinsfeber-filmerna skjuter om du ska ta hem full poäng.

– Det var inte helt enkelt, efter första omgången. Men vilken otroligt bra och realistisk träning. Hur har ni fått till det här?
frågar Jessica, och Jonas berättar att de har under lång tid byggt detta system tillsammans med en av branschens främsta tv-spelstillverkare. Och med hjälp av den moderna Virutal reality-tekniken som idag finns tillgänglig kunde man skapa något som tar skjutsimulatorer till en ny nyvå.

Jonas tillägger att på deras egna skyttecenter håller de på att utveckla ett vapen med både repetering och rekyl. Men att denna utrustning endast finns som prototyp i dagsläget.

Vildmarken testar Aimpoint Micro S-1

Aimpoint Micro S-1

Vi knallar vidare runt hörnet där de främst visar upp sitt nya sikte, Micro S-1.

Aimpoint Micro S-1 är deras nya revolutionerande rödpunktsikte för hagelvapen. Det finns många fördelar med siktet, både för professionella skyttar och nyexaminerade jägare. Det är helt parallaxfritt, vilket innebär att skottet alltid träffar där du ser den röda pricken, oavsett om du ser pricken i mitten eller i kanten av siktet. Du får på så vis en väldigt exakt feedback på var du befinner dig i själva skottögonblicket och kan koncentrera dig på svingen och ditt anlägg.

– Om man är krossdominant, ett dominerande vänsteröga hos en högerskytt och tvärtom, så är det fördelaktigt att montera siktet så nära som möjligt, så att det icke dominanta ögat ser igenom siktet medans det dominanta ser runt om. Utöver det så är det en smaksak, många fågeljägare har valt att ha siktet långt fram medans de flesta väljer att placera framför pekfingret på stödhanden, säger Jonas Ardemalm, försäljningschef på Aimpoint AB.

Siktet monteras direkt på den ventilerade spången vilket är möjligt tack vare utbytbara klackar. Den låga positionen som siktet hamnar i gör att det känns naturligt samtidigt som vikten är så låg att den inte påverkar alls.

Ljuset tänds och justeras via en ratt på siktets högra sida. Batteriet har en livslängd på cirka fem år av oavbruten drift. Du behöver med andra ord inte stänga av siktet när säsongen är slut. Det enda man behöver göra är att bytta batterier med några års mellanrum.

Till skjutbanan

Vidare ut till skjutbanan där vi blir presenterade för deras skjutinstruktörer, både Jessica och Jessica får prova ut varsitt hagelgevär och får dem anpassade för optimal upplevelse. Efter ännu en genomgång flög snart därpå duvorna både högt och lågt, och det tog inte lång tid innan tjejerna krossade duva efter duva.

Vi rekommenderar varmt att våga trotsa fördomarna kring rödpunktsikte på hagelvapen, och testa nya Aimpoint Micro S-1.
Se fler filmklipp här.

Fotnot: Magasin Vildmarken kommer så snart jaktsäsongen kommer igång att ta med en Micro S-1 till skog och mark för att utvärdera upplevelsen, både vid fågel och småviltsjakt. Missa inte detta! 

 

 

Inlägg av: Magasin Vildmarken den 2017-06-12

Se även ...

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Magasin Vildmarken #1

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »