Ad

Från SHOT Show: Aimpoint förstoringsmoduler

I samarbete med Bearplay.se kommer ännu ett klipp från USAs största jaktmässa. På SHOT Show 2016 i Las Vegas gav Aimpoints Pär Karlsson oss en presentation av deras nya förstoringsmoduler. Aimpoint 3XMag och 6XMag som är speciellt utformade för kompatibilitet med Aimpoints rödpunktsikten för att nå maximal flexibilitet och bättre prestanda under jakt.

Aimpoint forstoringsmoduler

Aimpoint 3XMag

Aimpoint forstoringsmodul 6XMag-1

Aimpoint 6XMag-1

Aimpoint 6XMag-1 har utvecklats speciellt för användning tillsammans med rödpunktsiktena Aimpoint Micro T-2 och Aimpoint Micro H-2. Denna förstoringsmodul ger jägaren förbättrad kapacitet för längre skott och observationer. Med dioptrisk korrektionslins (variabel -3 till +3) kan förstoringsmodulen anpassas till den enskildes öga.

Aimpoint 3XMag har funnits på marknaden tidigare men i år kommer en uppgraderad version med nytt hölje och även denna med korrektionslins. Det är ett högkvalitativt förstoringsoptik som kan användas med alla Aimpoints rödpunktssikten. Denna förstoringsmodul ger jägaren förbättrad kapacitet för längre skott och observationer.

Detta tillbehör ger skytten det bästa av två världar; snabbt på målet med det klassiska rödpunktsiktet men ger nu även möjlighet till skytte på längre avstånd i kombination med förstoringsmodulen.

Aimpoint TwistMount, ett flipfäste gör denna övergång smidig och enkel på ett fåtal sekunder.

Aimpoint 3XMag och 6XMag är omslutna av ett stötdämpande och skyddande gummihölje som också skapar ett ergonomiskt grepp. 6XMag kan också användas som en handhållen kikare. Se test i framtida nummer av Magasin Vildmarken.

 

Inlägg av: Magasin Vildmarken den 2016-07-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #12

I årets sista utgåva av Magasin Vildmarken bjuder vi på ett julbord bestående av spännande reportage, prylar och goda recept.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.