Ad

Aggressiva isbjörnar jagar människor på ryska öar

Oskygga och aggressiva isbjörnar har lett till stora problem på den ögruppen Novaja Zemlja i norra Ryssland. De vilda isbjörnarna jagar människor och går in i privatbostäder och i offentliga byggnader.

Den lokala myndighet ber om hjälp för att hantera ”en massinvasion av isbjörnar i bebyggda områden”, enligt ett uttalande.
Novaja Zemlja är en ögrupp i Norra ishavet med omkring 3000 invånare bland Rysslands arktiska öar. Den ligger i Archangelsk oblast och skiljer Karahavet i öst från Barents hav i väst. Huvudorten Belusja Guba har sedan i december fått besök av 52 isbjörnar och enligt en lokal talesperson befinner det sig konstant mellan sex och tio björnar på orten.

Centrala ryska myndigheter har hittills gett avslag till att skjuta isbjörnar, men skickar nu över en grupp tjänstemän för att utreda vad som kan göras. Isbjörnen klassas som en hotad art i Ryssland, och det är förbjudet att jaga dem.

Källa: MSN Nyheter / TT Nyhetsbyrån

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-02-09

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #4

April är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. På omslaget den här gången har vi Torbjörn Larsson. Som förtroendevald och ordförande i både Svenska jägareförbundet och i jaktfederationen FACE är han spindeln i nätet vad gäller jakten i Europa. Vi fick en pratstund med honom om utmaningarna i Bryssel, hans kärlek till ripjakt och inte minst att vi måste börja se viltet som en resurs och inte som skadedjur.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.