Ad

Aggressiv älg gick till dubbel attack

Under lördagen skedde dubbla tillbud när en älg attackerade en man och en pojke under loppet av några timmar. Det började med att en man sparkades av en älg i Björkskatan, en tätort i Luleå kommun.

älgattack

– Älgen låg vid en skogsdunge då han gick till attack mot mannen och sparkade honom så att han ramlade omkull, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen i Umeå.

Polisen fattade beslut om att älgen skulle avlivas, men innan det verkställdes hann älgen attackera igen – den här gången en sjuårig pojke. Pojken fick en spark i ansiktet och fick föras till sjukhus där han senare observerades för hjärnskakning.

– Han blev ju väldigt skärrad såklart, och skrämd. Men han tycker att det är bra att älgen finns i himlen nu, säger pojkens mamma i lokala medier.
Skadorna uppges vara lindriga, enligt Region Norrbotten och runt 14.30 på lördagseftermiddagen avlivades älgen.

 

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-02-05

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.