44-kilos varghane skjuten i Vikenreviret – med stöd av paragraf 28

Under söndagskvällen sköt en jägare en varghane som befann sig nära en kohage i det nybildade vargreviret Viken i Västra Götaland.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-09-15

44-kilos varghane skjuten i Vikenreviret – med stöd av paragraf 28

Arkivbild: Envato Elements

Under söndagskvällen sköt en jägare en varghane som befann sig nära en kohage i det nybildade vargreviret Viken i Västra Götaland. Mannens agerande fick senare stöd av paragraf 28.

Svensk Jakt rapporterar att varghanen sköts efter att mannen hade bedömt situationen som allvarlig. Nelly Grönberg från Länsstyrelsen Västra Götaland bekräftar att de ger skjutningen stöd av paragraf 28.

Till Svensk Jakt meddelar Grönberg även att varghanen vägde in på 44 kilo och att en DNA-analys kommer ge svar på ifall det var Vikenrevirets hane som sköts.

Inventering ska ge svar

Nästa månadsskifte kommer även en inventering göras som kan räta ut frågetecknen gällande ifall det har fötts valpar eller ej i reviret.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.