Ad

300 kilo tung kviga dödad av varg

En kviga på 300 kilo dödades i danska Råstad Lilleå under förra veckan. DNA-proverna visar nu att det var en varg som hade ihjäl kvigan och det var första gången som ett så stort kreatur blivit angripet av varg i Danmark. Tidigare har det förekommit angrepp på kalvar upp till 50 kilo, vilket gör händelsen i Råstad Lilleå unik. Miljöstyrelsen kommer dock inte att ändra något vad gäller deras rekommendationer hur djurägarna ska agera och skydda sina husdjur. 

– Det är första gången som vi har ett vargangrepp på ett så stort djur, säger Lasse Jensen, miljöplanerare på Miljöstyrelsen, till tidningen Jydskevestkysten.

Och fortsätter:

– Vi betraktar det som ett specialfall eftersom kvigan satt fast i ett vattenhål i marken och därför inte kunde försvara sig eller fly bort, säger han och tillägger att Miljöstyrelsen kommer följa med i utvecklingen och kan överväga förändringar framöver. 

Ägaren Jacob Christensen är såklart uppgiven och arg efter angreppet.

– Jag är riktigt trött på att de blir uppätna och dödade av en varg. Det är inte meningen att mina kalvar ska användas för det. 

– Nu vet jag inte vad jag ska göra, säger han till tidningen.

Källa: www.jv.dk

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-07-18

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.