Ad

30 vargar planeras skjutas till vintern

I måndags togs ett beslut om att skjuta alla vargarna i Mangen-, Slettås-, och Hoböl-reviren av rovviltnämnderna i Hedmark, Akershus och Östfold. Alla reviren ligger i den så kallade vargzonen vid gränsen mellan Norge och Sverige. 

Dessutom ska tolv vargar till utanför vargzonen skjutas vilket innebär att det planeras jakt på 30 av de 100 vargar som hittades under vinterns inventering – alltså ungefär en tredjedel av landets vargstam. 

I vintras blossade en häftig debatt upp då dåvarande klimat- och miljöministern Vidar Helgesen överraskande stoppade rovviltnämndens förslag om att fälla 32 vargar innanför vargzonen. Och flera röster har redan höjts för att stoppa jakten till vintern.

Källa: svenskjakt.se och NRK.no.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-06-20

Se även ...

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.