Ad

25 får döda i trolig vargattack

25

I onsdags förlorade fåraherden Peter Helén 25 av sina djur på gården Holstebro på Jylland. Fåren flyttades till gården dagen innan angreppet och på onsdagsmorgonen fick han ett samtal från en ryttare som passerade hagen. När Peter kom fram såg han att 16 får låg döda och ytterligare nio var så pass skadade att de tvingades avliva dem.

En besiktningsman tillkallades och allt tyder på att det rör sig om ett vargangrepp.

– Han säger att det är ett vargangrepp. Fåren har alla tecken där de är bitna i strupen och i bakbenen, säger Peter Helén till tvmidtvest.dk. 

Källa: Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-05

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.