Ad

Man åtalas för jaktbrott och smitning från trafikolycksplats

Den 17 december kördes en älg ihjäl i Torsby kommun i Värmland, men istället för att anmäla olyckan så smet mannen från platsen. Nu åtalas han för jaktbrott och smitning från trafikolycksplats.

smitning

OBS: Älgen på bilden är inte den som beskrivs i texten.

SVT Nyheter Värmland rapporterar att mannen, som är i 50-årsåldern, senare även tog med sig älgen, trots att den borde tillfallit jaktlaget i området.

Mannen åtalas även för grovt rattfylleri då han efter att ha kört av vägen ertappades med minst en promille i blodet i samband med en kontroll. Mannen hävdar dock att olyckan inte berodde på berusning.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-01-16

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.