Ad

Bra år för fjällrävarna

Det har varit ett bra år för fjällrävarna i Västerbotten. De preliminära inventeringsresultaten visar att 27 kullar fötts i länet under 2019.

På länsstyrelsen Västerbottens hemsida kan man läsa att en bidragande faktor till det goda resultatet är arbetet som görs i projektet Felles Fjellrev. Totalt finns det 27 foderautomater i Västerbottensfjällen som länsstyrelsens naturbevakare förser med hundfoder och just stödutfodringen kring lyorna anses vara den viktigaste insatsen.

– Utfodringen gör att valparna har större chans att överleva. Under sommaren har vi märkt att det gått åt mycket foder i foderautomaterna, säger Sonja Almroth som ingår bland de naturbevakare som har inventerat de flesta av länets fjällrävslyor under den gångna vintern.

Även kameror uppsatta vid fjällrävslyorna har gett värdefull information.

– När vi hunnit gå igenom hela årets kameramaterial är det möjligt att det tillkommer ytterligare någon kull till årets resultat. Det hoppas vi på så klart eftersom varenda valp räknas, säger Malin König, som ansvarar för arbetet kring hotade arter på länsstyrelsen i Västerbotten, i en kommentar på hemsidan.

Fotnot: Det har även bedrivits lockjakt på rödräv i fjällvärlden som ett försöksprojekt och som ett led i att skydda bestånden på fjällgås och just fjällräv.

Källa: Länsstyrelsen Västerbotten

 

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-12

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.