Ad

Öppnar upp för licensjakt på gråsäl

Under torsdagen tog regeringen beslut om ändringar i den så kallande jaktförordningen som i förlängningen ger Naturvårdsverket rätt att ta beslut om jakt. Detta innebär bland annat att de kan avgöra om det blir licensjakt på gråsäl.

– Situationen för Östersjötorsken är allvarlig och vi behöver se över alla våra verktyg för att skydda beståndet. Därför har regeringen idag beslutat om att öppna upp för licensjakt på gråsäl. Samtidigt är det nödvändigt att vi utforskar fler möjliga åtgärder, säger landsbygdsministern Jennie Nilsson.

Hens Geibrink, jaktvårdskonsulent i Jägareförbundet Region Norr, är en av dem som välkomnar ändringen.

– Beslutet är positivt och förhoppningsvis blir det här bra, säger han.

Och fortsätter: 

– Det öppnar för en förvaltning av sälstammen, där regeringen också måste se över förbudet mot handel med sälprodukter.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-07-19

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.