Ad

150 sidor julspecial

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!

 

Att jaga kronhjort i det skotska högland på dagarna och smutta på den lokala whiskeyn (och om andan faller på kanske även prova en kilt) på kvällarna är det förmodligen många som drömmer om. För vår danske samarbetspartner Frederik Bülow och hans kompis blev drömmen verklighet och i det här numret berättar han om en resa som till och med överträffade hans förväntningar.

När det var två dagar kvar av årets toppfågeljakt lade Robin Holmgren in en ansökan om ledighet. Längtan till de fjällnära skogarna var för stark och han begav sig iväg på tjäderjakt i Vuoggatjålme. Missa inte reportaget på sidan 12.

Givetvis blir det även tester, prylar och hela 50 stycken julklappstips! Vi har till exempel testat Hornady ELD-X Precision Hunter – en ny serie fabriksladdad ammunition som det ligger mycket tid och utveckling bakom och som imponerade på undertecknad; både på skjutbanan och under drevjakt i Polen. Vi har även tittat närmare på Blaser D99 – en trepipig skönhet som man kan ladda med både hagel och kula och från en tillverkare som länge varit synonymt med kvalitet.

Dessutom blir det i vanlig ordning god mat signerad grillmästaren Jimmy Stening. Den här gången dukade han upp till nyårsmeny med både mingelmys, läckra förrätter och en magisk varmrätt bestående av hängmörad ryggbiff, kantarellsås och knaprig och klassisk hasselbackspotatis. Och inte att förglömma, en Banana split i ny tappning. God jul och gott nytt år har sällan passat bättre att säga!

Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-12-09

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.