100 tusen anledningar att fira – när Scandinavian Safe levererar sitt hundratusende skåp

2019-09-12

100 tusen anledningar att fira – när Scandinavian Safe levererar sitt hundratusende skåp

När syskonen Mikaela Lindroth, Evelina Lycke, Rebecka Sandberg och Napoleon Lindroth fick förfrågan om att ta över pappans företag, Scandinavian Safe, tvekade de aldrig. Deras olika bakgrunder ser de som en styrka och i och med leveransen av skåp nummer 100 000 passerade de nyligen en viktig milstolpe.

100 tusen anledningar att fira – när Scandinavian Safe levererar sitt hundratusende skåp

När syskonen Mikaela Lindroth, Evelina Lycke, Rebecka Sandberg och Napoleon Lindroth fick förfrågan om att ta över pappans företag, Scandinavian Safe, tvekade de aldrig. Deras olika bakgrunder ser de som en styrka och i och med leveransen av skåp nummer 100 000 passerade de nyligen en viktig milstolpe. [Text: Magnus Skoglund & foto: privat]

Scandinavian Safe

– Det kändes spännande att få ta över något som redan finns och fungerar men samtidigt se vad vi med våra egenskaper och erfarenheter från helt andra branscher skulle kunna åstadkomma med bolaget, säger Evelina Lycke när Magasin Vildmarken träffar henne.

Bolaget grundades och drevs av Peter Hägglund. Under 17 års tid styrde han säkerhetsskutan, men i våras beslutade han sig för att gå i pension och att lämna över nycklarna till sina barn. Företaget tillverkar och säljer värdeförvaringsenheter som säkerhetsskåp, vapenskåp, dokumentskåp och nyckelskåp. Deras kunder är främst myndigheter, företag och privatpersoner, och däribland mycket jägare eftersom de, som bekant, måste ha ett säkerhetsskåp för att kunna ansöka om vapenlicens. Evelina berättar att de inte blev rädda när de fick förfrågan att ta över, däremot fick de tänka igenom hur det skulle bli att arbeta tillsammans. Och pappans entreprenörskap har genomsyrat familjen ända sedan hon och de andra syskonen var små. 

– Vi syskon har levt och andats som egna företagare sedan barnsben och fått vara med och hjälpt till där det behövts.

Scandinavian Safe

Fördel med olika bakgrunder

Syskonen kommer från många olika branscher. Mikaela arbetar med ekonomi och administration. Evelina arbetar med försäljning och affärsutveckling, Rebecka med design, layout och marknadsföring och Napoleon med logistik, lager och service och är även certifierad värdeförvaringstekniker via SBSC. Deras olika bakgrunder ser Evelina som en stor styrka.

– Vi har alla en stor dos av entreprenörskap i oss och kommer in med blandade erfarenheter från olika branscher. Det bästa med det är att vi har ett stort nätverk av människor som gärna hjälper oss, vilket känns fantastiskt, säger hon entusiastiskt. 

Familjeföretag är inte alltid bekymmerfritt, men Evelina räds inte uppgiften och uppskattar tiden de får tillsammans. 

– Vi tänker att det är en lyx i vardagen att få umgås med sin familj nästan varje dag och att vi har en förståelse och flexibilitet som är svår att uppnå på andra arbetsplatser. Vi tycker såklart inte lika i allt, men det gör man ju inte på andra arbetsplatser heller. Vi delar i alla fall samma glöd så får vi se var det tar oss, säger Evelina och tillägger att det finns avtal om det ändå skulle uppstå problem.

– För oss har det varit väldigt viktigt att detta beslut inte ska bekosta vår tajta familjerelation, och det är det vi pratat mest om, innan vi tog beslutet att köra. För det är det inte värt! Därför har vi avtal för att underlätta vid de tillfällen när vi inte kan komma överens. 

Scandinavian Safe

Vill påverka utvecklingen

Säkerhetsbranschen är just nu Sveriges snabbast växande bransch och Evelina tycker att det känns fantastiskt att få vara med och påverka utvecklingen framöver.

– Vi kommer starta spännande samarbeten, arbeta med influensers i en större utsträckning och utveckla produkterna vi har idag. 

Hon berättar att företaget må vara litet men att det även ger dem många fördelar, bland annat vad gäller flexibiliteten.

– Vårt företag må vara litet, men litenheten gör oss flexibla. Vi kommer att ta fram nytänkande och innovativa lösningar för alla olika hushåll och informera om hur viktigt det är att köpa certifierade skåp för att skydda sin egendom mot stöld, säger Evelina Lycke.

Och ni har precis levererat ert hundratusende säkerhetsskåp. Berätta gärna mer om denna milstolpe.

– I slutet på augusti anländer den femhundrade lastbilen från vår fabrik och på den lastbilen finns skåp nummer 100 000. Det är så fantastiskt! Det kommer vi såklart fira och vi ser med spänning fram emot att få leverera skåpet till kunden, avslutar Evelina Lycke.

Vad är nästa mål?

– Att vår nya hemsida ska bli klar! Och nu till hösten kommer vi även göra ett kul projekt kring Rosa bandet och Mustaschkampen som vi ser
fram emot, säger Evelina Lycke och avslutar med att dela med sig av några tips på hur man kan undvika att få inbrott.

  • Låt inte värdesaker ligga framme så att de syns genom fönster och altandörrar.
  • Förvara dyrbara smycken, pass och andra värdesaker i säkerhetsskåp. 
  • Installera inbrottslarm med utomhussiren om du bor i hus.
  • Se till att du har bra utomhusbelysning vid alla entréer till huset.
  • Förvara inte smycken, elektronik, bilnycklar eller din plånbok alldeles vid ytterdörren. Ha inga nycklar alls vid ytterdörren och skriv inte på dem vart de går. Många inbrott sker när ytterdörren är olåst och tjuven tar sig in och tar allt av värde vid dörren. 

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!