Älgtjurarna i parningslandet

Dånet från den stora forsen är kraftfullt och står man på bron kan man till och med känna vattenmassorna dundra under fötterna. Vid berget Kiimamaa några kilometer därifrån brunstar älgtjurarna i det som fått namnet Parningslandet. 

Läs hela inlägget >>

Montera ditt älghorn steg för steg

Anton Sandh är 21 år och bor i Bjursås, två mil utanför Falun. Han har jagat sedan barnsben och hans passion, att förvandla skallar till vackra troféer, är något han ägnat sig åt länge. Här visar han oss hur man kan montera sina älghorn.

Läs hela inlägget >>

Förläng dygnet med Blaser Primus 8×56

Nätterna är nu längre än dagarna, men för jägare som vill förlänga dygnet något, utan att tumma på kvaliteten, finns det bra hjälpmedel. Vi har tittat närmare på Blaser Primus 8×56 – en handkikare som är perfekt vid såväl skymning som gryning och natt.

Läs hela inlägget >>

Lyckorus för Miranda och Poju efter Skallkungstävlingen

Miranda Frings och hennes Poju, en finsk spets, stod som segrare när SM för skällande fågelhundar avgjordes i helgen. Efteråt kände segrarinnan ett lyckorus över sin mästerliga hund.

 – Det känns overkligt. Jag hade som mål att hamna bland de fyra bästa, men hade aldrig trott att Poju skulle kamma hem förstaplatsen, säger Miranda Frings när Magasin Vildmarken når henne.

Läs hela inlägget >>

Vargbesök i centrala Hofors

Flertalet observationer gör gällande att en varg är på besök i centrala Hofors. Vid lunchtid under gårdagen noterade vittnen hur en varg jagade två rådjur bakom Petreskolan i Hofors – och det är bara en i raden av observationer.

Läs hela inlägget >>