Jakthundskoland – Skotträna din jakthund

Mattias Westerlund, från Hundskolan Vision och Webdog, är en erkänt skicklig dressör och instruktör som har hela världen som arbetsplats. Varje månad delar han med sig av sina expertråd för jakthunden i träning och jakt. Den här gången var temat skotträning och skott – en signal som hundar lätt tar till sig; både positivt och negativt.

Läs hela inlägget >>

Allt fler järvar i Norge

En preliminär beräkning av vinterns inventering visar att järvarna blir allt fler i Norge. 62 kullar har rapporterats in, ett resultat som är klart högre än det norska beståndsmålet på 39 järvkullar.

Läs hela inlägget >>

Sameby vill få bort oönskad varg

För ett tag sedan hittades en vargdödad ren på Östra Kikkejaures betesmarker i närheten av norrbottniska Arvidsjaur. Efter DNA-prov står det nu klart att vargen har ursprung i Finland/Ryssland och nu meddelar den drabbade samebyn att vargen måste bort.

Läs hela inlägget >>

Bockjakt i Sydfrankrike

Det är inte alldeles lätt att hitta outfitters som erbjuder bockjakt på destinationer där bågjakt är tillåtet. Men Frederik Bülows envishet lönade sig och ledde honom i förlängningen till en minnesvärd och magisk tur i södra Frankrike.


Läs hela inlägget >>

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com