Ad

Inskjutningstavlor

En ordentlig inskjutning av sitt kulvapen är en väldigt viktig del av jägarens förberedelser. Har du inte haft bössan framme på ett tag? Har du bytt ammunition, eller kanske monterat ljuddämpare? Det finns många anledningar till att kontrollskjuta sitt vapen och med Vildmarkens egendesignade inskjutningstavlor så gör man det dessutom tidseffektivt, utan att tulla på kvaliteten!

Staffan Johansson, chefredaktör Magasin VildmarkenMed våra inskjutningstavlor kan du lätt räkna ut hur du ska vrida rattarna på ditt kikarsikte.

Våra inskjutningstavlor är gjorda för kikarsikte med 1 cm per klick på 100 meter.
Har du ett kikarsikte som är MOA-graderad, vanligtvis en kvarts tum per klick, så motsvarar ett klick på 100 meter cirka 0,7 cm. Du behöver med andra ord klicka något klick extra för att nå mitten.

Att tänka på inför inskjutningen:

● Kontrollera/dra åt alla skruvar på ditt vapen och kikarsikte.
● Avsluta din inskjutning med den ammunition du skall jaga med.
● Eftersträva att skjuta in på 100 meter som tavlorna är designade för.

De flesta kikarsikten fungerar enligt samma princip, att du skruvar siktet åt det håll du vill flytta träffen. Har du träffbilden lågt vänster så skruvar du siktet enligt pilarna för Upp och till Höger.

Inskjutningstavlorna är gratis att ladda ner och skriva ut. Finns även att hämta ut gratis hos ett urval jaktbutiker runt om i landet.

Lycka till med din inskjutning!

Vänligen observera! Vildmarkens inskjutningstavlor är designade av Staffan Johansson och är skyddade enligt upphovsrättslagen.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.