Inlägg av: Zanna Winblad

Viktigt med en avslappnad hund

När fotboll är på schemat och fokuset ligger på matchen och spelarna så är det viktigt att Leiah kan slappna av och ta det lugnt. Därför har hon varit med vid sidan av fotbollsplanen sen dag ett.

I mitt liv och i min vardag är det viktigt att hon är lugn och trygg i sig själv. Hon ska fungera i olika miljöer, även fast det kanske inte är en miljö som vi vanligtvis inte befinner oss i. Där har vi en del att jobba med tillsammans hon och jag. Till exempel en tågstation. Bommar går upp och ner, signaler för kommande tåg och gnisslande tåg rullar in på perrongen. En värld med mycket ljud. Där har vi fortfarande mycket att jobba med.

Oftast är jag nöjd med att hon är lugn i situationer som vi stöter på dagligen – hundrastgården, fotbollsmatcher, lägenheten och alla ljud som det kan innebära och i bilen. Självklart i skogen också.

Hur, och till vad tränar ni era hundar till?

Ad

Se även ...

Magasin Vildmarken #11

November är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. På omslaget ser ni Josefin Wallin som nyligen var med på älgjakt uppe i Härjedalen tillsammans med elva andra tjejer – en unik jaktupplevelse med stort fokus på lagkänsla och samarbete.
Läs tidningen »