Inlägg av: Zanna Winblad

Viktigt med en avslappnad hund

När fotboll är på schemat och fokuset ligger på matchen och spelarna så är det viktigt att Leiah kan slappna av och ta det lugnt. Därför har hon varit med vid sidan av fotbollsplanen sen dag ett.

I mitt liv och i min vardag är det viktigt att hon är lugn och trygg i sig själv. Hon ska fungera i olika miljöer, även fast det kanske inte är en miljö som vi vanligtvis inte befinner oss i. Där har vi en del att jobba med tillsammans hon och jag. Till exempel en tågstation. Bommar går upp och ner, signaler för kommande tåg och gnisslande tåg rullar in på perrongen. En värld med mycket ljud. Där har vi fortfarande mycket att jobba med.

Oftast är jag nöjd med att hon är lugn i situationer som vi stöter på dagligen – hundrastgården, fotbollsmatcher, lägenheten och alla ljud som det kan innebära och i bilen. Självklart i skogen också.

Hur, och till vad tränar ni era hundar till?

Ad

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och högtidsstunderna avlöser varandra för oss som gillar jakt. Nyligen började fågeljakten, under månaden blir hjortjakten lovlig och älgjakten smyger igång i norr. Även gåsjakten är i full gång och vi har träffat Charlie Sandin, en man som ofta omnämns som en av Sveriges bästa gåslockare och som tillverkar lockpipor som säljs världen över.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »