Inlägg av: Zanna Winblad

Nu är äntligen säsongen igång

Får väl säga gott nytt jaktår även fast det är mer än en månad sen. Säsongen är äntligen igång. Bockjakten började allt den 16 augusti. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå ut på premiärdagen, men var ute på helgen dock inget skjutet. Såg ett smaldjur som hoppade iväg så lätt annars var det lugnt i skogen.

Nu inväntar jag nästa premiär. Älgjakten den 8e oktober. I norr är jakten redan igång och önskar er alla som är ute skitjakt på skogens konung. Här nere får vi vänta någon månad till, men enligt talesättet kan man ju aldrig vänta för länge 😉

Jag var ute och lade tre påsar äpple på ett ställe på jaktmarken i fredagskväll och åkte tillbaka på söndag runt lunch. Helt tomt när jag och pappa kom dit. Helt rensat. Syntes att det hade varit vildsvin där, men vi hittade även två legor från älgar. En stor och en liten. Så ko och kalv finns troligtvis på markerna också. Blir att fylla på innan helgen igen.

Ad

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »