Inlägg av: Zanna Winblad

Det tog ett tag, men nu är vi igång

Efter att äntligen kunnat logga in här så är det dags för ett nytt blogginlägg. Senast jag skrev så berättade jag om min nya jaktkamrat, det här är mer än ett år sedan. Direkt efter där, under sommaren, då jag höll på att byta jobb och livet fortfarande var nytt med Leiah så glömde jag bort mina inloggningsuppgifter därav inget mer inlägg efter det. Men nu är jag igång igen.

Det blev ett par helger, eller ganska många faktiskt, ute i skogen under hösten och vintern. Det blev även några gånger då vi valde att släppa Leiah och se hur hon betedde sig i skogen. Och utan att ens tränat spår eller något dylikt innan dess så hittade hon både gris och älg vid ett antal tillfällen. Så potential finns absolut hos henne. Vilket betyder att det under våren och sommaren har det varit och kommer att bli hårdträning med både kondition och spårträning så hon blir säkrare i skogen till hösten. Nu är den enda jakthunden på älg och gris i laget så dags för henne att leverera. Hade varit underbart att få fälla första djuret för henne. Att berömma och se hur hon lyckas.

Jag kommer från och med nu hålla den här bloggen levande med lite hundträning. Lite tips kanske? Och även tankar mina egna åsikter om lydnadsträning som är gynnsamma i skogen. Tills dess: skitjakt på er om ni ska ut i grödorna och fortsatt Glad Midsommar

Ad

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »