Inlägg av: Kamilla Björling

Första viltet

I lördags tog vi en jaktdag med Koda (Min beagle) 

Vi började med en liten morgonfika som Stefan bjöd på. Bästa starten 😉

Sen traska vi ut i kylan och Staffan, Daniel och Stefan posta ut sig. Jag och Koda gick iväg en liten bit innan ja tog av kopplet på han. Och han va taggad till tusen. Tror han kände doft redan påvägen ut, för jag hann knappt ta loss kopplet föräns han stack iväg och började skälla. Så en riktig bra start! 

Han fick upp ett drev på en bock & get. Det gick förbi nåt pass men utan någon klar syn. Och sen drog det iväg ifrån oss. Då gick jag tillbaka ut till Staffan och ställde mig och hoppades på att han kunde släppa det ekipaget och komma tillbaka, då vi hade fler djur inne i såten. 

Men han skulle hålla i och driva vidare. Men är ju bra det också såklart att han inte släpper i första taget. Sen ser vi plötsligt på pejlen att drevet kommer tillbaka mot oss, och hör hur Koda fortfarande skäller. Det kommer närmre o rakt emot oss. Jag sa till Staffan att han kunde få ta det och han gjorde sig redo. 

Ut kom bocken och geten och kom med lagom fart rakt emot oss. Och staffan tog sikte på bocken och tryckte av. En klar träff markering men bocken ville inte riktigt lägga sig ner och ställde sig still bara några meter ifrån oss. Den hade nog lagt sig ner till slut, men för att va på den säkra sidan så drog ja av ett hagelskott och den föll till marken. 

Strax efter kom Koda som inte hade en tanke på att ge sig 😀 Men efter ett ca 45-50 minuters drev så låg där hans första fällda vilt! 😀 Stolt matte! 

Som han har drivit och drivit men aldrig kommit något skottillfälle så blev det äntligen av. 

Efter en liten fikapaus så tog vi ett släpp nummer 2, eftersom vi visste att de fanns mer djur inne. Och Koda hade fått riktigt med mersmak och skulle absolut iväg. Och efter en stund fick han upp spår på ett nytt ekipage. Dock drev det iväg alldeles för långt denna gången och vi fick tillslut ta bilen och åka o hämta honom. Men jätte kul att han fick upp ännu ett drev och verkligen fick mersmak. 

Stolt över min lilla kamrat 🙂 

Men fick tacka Staffan, Daniel & Stefan för en härlig och händelserik dag! 

Och vi tar nya tag! 

Foton: Staffan Johansson

Ad

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.