Inlägg av: Jessica Davidsson

Ställde ifrån mig bössan och ville aldrig jaga igen

Våran jämthund Ålbolandets Knut har äntligen blivit friskförklarad efter att han blev sprättad av vildsvin. Lagom till helgen vid hade planerat älgjakt på hemmamarken. Vi har beställt en tuskproof väst till Knut så vi slipper uppleva samma sak igen men det var ganska många veckors väntetid och Knut var sjukt jaktsugen så vi valde att släppa honom, en risk men han är avlad för jakt så han behöver få jaga! Jag var nervös som tusan och hade en klump i magen när vi skulle släppa honom. Kommer han ens jaga igen? Kommer han få stryk igen? Klarar han sig en gång till?

Jag stod på pass och min sambo gick med Knut! Hör på radion att han drar direkt och verkar ha något på gång. Min första tanke var: ”det är gris”. Det går en stund och Knut har stannat innanför en passkytt, ett ställe det ofta ligger gris. Ingen hörde om han skäller eller vad som händer då både hundförare och passkyttar var långt bort plus att det var storm. Hör sedan att passkytten berättar att Knut har skällt på en stor galt precis innanför honom men lät som han fick stryk och är på väg tillbaka mot min sambo. Just där och då bara ställde jag ifrån mig bössan och bara tappade lusten helt med jakten. Ville bara åka hem och aldrig mer jaga igen! Våra hundar är våra familjemedlemmar och mitt mattehjärta klarar inte av sånt här. Ringer min sambo i panik och Knut har ännu inte kommit fram till honom. Även han är uppgiven. I vilket skick kommer han komma i? Hör snart på radion att Knut är oskadd, tack och lov!!! 

Vi tror grisen gjort ett utfall mot honom och att han kom på vad som hände sist, blev rädd, skrek till och lämnade ståndskallet. Han skällde dock älg resten av helgen 🙂 

/@jessicadavidsson87 

Ad

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.