Inlägg av: Jessica Davidsson

Sååååå nära…

Förra helgen jagade vi ensamma med våran jämte. Vi har 3 kalvar kvar på tilldelningen men då vi inte hade sett någon ko och kalv så släppte vi mest för att Knut skulle få träna, så spelade inte så stor roll vad han hittar för älg. Ganska snart blir det upptag, lite oroligt men står snart lugnt. Vi försöker spåra men hittar bara spår efter ensam vuxen älg. Aja, han skäller och gör ett bra jobb, viktigare än att få skjuta för min del. Men någonstans hade jag ändå en känsla att det är ko och kalv. Kommer tillslut tillräckligt nära och konstaterar ko med kalv. 

Jag blev riktigt nervös och insåg att jag eventuellt kommer få skjuta min första älg på ståndskall för våran egen unghund. Nu gäller det att vi handlar rätt, hade ytterst lite vind. Men när vi är inne på 40 meter så kommer det en kastvind (!!!) och älgarna går loss med Knut efter. Siktar på kalven men inser att det är för långt håll och kon ligger för nära. Bara att lyfta på hatten och acceptera att det var inte min tur den här gången heller. Knut ställer om dom ett par gånger men får aldrig något riktigt bra läge. Dagen efter gjorde han ett kanonjobb med ensam vuxen älg i strålande solsken, underbart!

Ad

Se även ...

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »