Inlägg av: Jessica Davidsson

Fasanjakt och tvivel på min hunds förmåga 

För någon vecka sedan åkte jag och våran jaktlabrador Meadowlark Taffy was a welshman ner till Skåne för att apportera på en fin fasanjakt! Första gången för oss båda så det är alltid lite nervöst hur det kommer gå. Taffy hade aldrig apporterat en fasan innan. Jakten bedrevs på drivna fåglar. Första drevet stod jag och Taffy tillsammans med Rune som har hållt på med detta under måååånga år, han har blivit lite som en mentor åt mig och Taffy, supertacksam för detta.

Taffy fick träna mycket på att sitta kvar utan koppel medans Rune skickade sin hund på de ”svåra ” apporterna, Taffy fick hämta någon fasan för att få jobba av sig lite. Han sköter sig bra, har lärt sig att släppa fokus på fåglar som vi hämtar in efter avslutat drev. 

Vid ett drev efter lunch fick vi stå ensamma, en skytt skjuter mot en fasan, jag ser att det blir träff men inte någon dödlig sådan, fasanen går ner en bit bort i ett tätt buskage/skog. Oerfaren som jag är och Taffy har aldrig tagit en ”runner” tidigare och fasaner springer sjukt snabbt. Jag tittar på Taffy och säger hans namn, han har stenkoll på fasanen och försvinner in i det täta, jag ser honom inte och efter en stund börjar jag tvivla på att min hund reder ut detta. Helt plötsligt hör jag fasanen där inne som springer med Taffy efter sig! Kort stund senare kommer Taffy ut med en pigg stor skammad fasantupp i munnen och lämnar över så jag får avsluta! Från och med den stunden kommer jag aldrig mer tvivla på min hund!! Riktigt häftig känsla att se!! Efteråt kom en annan tjej fram och sa att hon hade sett honom jobba inne i den täta skiten, han hade hittat nedslagsplatsen sen letat efter fasanens utlöpa för att till sist komma i fatt den som hade hunnit en bra bit från nedslagsplatsen! Duktiga duktiga hund!! En fröjd att få uppleva detta tillsammans med honom, se honom i sin rätta miljö och göra det han är född till! Vilket jobb dom gör vår jakthundar!!!! 

Det var en riktigt lyckad dag, fina fåglar, duktiga skyttar och fantastiska hundar! 

/@jessicadavidsson87 

Ad

Se även ...

Magasin Vildmarken #5

Månadens tidning genomsyras av den kommande jakt- och fiskemässan Swedish Game Fair. Vi har rest landet runt för att möta utställare som berättar mer om vad de kommer att bjuda på under mässan och låter dig ta del av hela programmet. Vi har träffat Nathalie Larsson, en av Sveriges främsta skeetskyttar som berättar mer om sin comeback och hennes stora passion till jakten. Följ med på klappjakt i Norrbotten, vapentest, recept och mängder av pryltips.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.