Inlägg av: Felicia Ström

Mot en helg på Jämtland Game Fair  

Det har gått alldeles för lång tid den jag skrev här senast, jag vet det men det har faktiskt varit full rulle ändå.

Kanske inte med jakt så mycket som jag hade önskat, men iallafall med olika andra jaktrelaterade aktiviteter.

Bland annat så hade jag förra veckan Sveriges radio P4 Värmland här hemma på min gård som sände ett förmiddagsprogram där jag och en massa gäster snackade jakt, men det kommer jag att skriva med detaljerat om i ett annat inlägg längre fram.

Utöver det har jag hängt endel på skjutbanan, vakat vildsvin några kvällar och även fiskat endel nu när sommarvädret har visat sig ifrån sin bästa sida.

Men nu till vad jag tänk berätta lite mer om i detta inlägget, jaktmässan Jämtland Game fair som jag och ett gäng tjejer kommer att resa upp till imorgon.

Jag och fem tjejer till har nämligen blivit inbjudna till mässan för att delta i den helt nya, unika satsningen Huntress of Sweden som kommer att äga rum under mässan. Satsningen görs i sammarbete med Svenska jägarförbundet och JAQT och handlar helt enkelt om att locka fler tjejer till skogen och få dem att ta steget emot att till exempel våga ta jägarexamen. 

Vi kommer att finnas på plats i mässans entré för att hälsa tjejer (och killar också såklart) välkomna och för att informera om ett speciellt ”Huntress-program” lite extra riktat emot tjejer som kommer att pågå under mässan.

Vi kommer bland annat att hålla mingel på kvällarna där tjejer kan träffas och helt enkelt snacka jakt och runt omkring. Jag skulle gissa att många som jag skulle tycka att det vore kul att träffa fler jagade tjejkompisar och det är så vi tänker här, att det ska vara en mötesplats för jagande tjejer.

Dessutom kommer vi att hålla en kareoketävling på lördagskvällen, vilket jag verkligen ser fram emot, tror att det kommer bli grymt kul!

Och på fredag eftermiddagen så kommer jag att hålla ett föredrag där jag ska prata lite om hur det är att vara stor på sociala medier just som jagande tjej med inriktning på jämställdhet och näthat utefter vad jag varit drabbad av senaste tiden. Jag det känns lite nervöst men ändå kul, såklart smickrande att få frågan och jag tror och hoppas att det kommer gå bra.

Över lag så tror jag att Jämtland Game Fair kommer att vara en grymt rolig mässa att åka på, då det kommer finnas nått för alla kön och åldrar inom både jakt, fiske och friluftsliv.

Dessutom har jag personligen aldrig varit så långt ut som Östersund, så att mässan ligger på vackra Frösön invid Storsjön gör inte direkt saken sämre, ser fram emot både en rolig mässa och att få uppleva den fina naturen norröver! 

Hoppas vi ses på frösön i helgen!

/ Felicia (@huntingbyfelicia)

Ad

Se även ...

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »