Inlägg av: Felicia Ström

Camp Villmark – Lillestrøm

Tidigt i lördagsmorse så packade jag och Kamilla (@kamillasjakt) in oss i bilen med målet inställt på vårt grannland Norge, närmare bestämt Lillestrøm där det stora Jakt, fiske och friluftsmässan Camp Villmark anordnades.

Ingen av oss hade varit där tidigare men då vi blev inbjudna utan en av våra samarbetspartners norska Varmevest så bestämde vi oss för att kunde vara en rolig upplevelse att åka iväg och se en mässa utanför Sverige.

 

Efter ungefär tre timmars resande var vi framme och gick in i de enorma lokalerna på Norges varemesse där utställningen hölls.

Det första som slog mig var att det var så otroligt mycket och så otroligt stort.

Bland det första som mötte oss i friluftsdelen som låg först var en stor bassäng där man fick testa att paddla kanot och dyka. Där fanns även massvis med tält, ryggsäckar, kläder och allt annat man kan nånsin kan tänkas behöva för att ”Gå på tur” som norrmännen säger.

 

När vi gått igenom friluftslivsdelen kom vi till det ställe där vi fastnade mest utöver vid jaktprylarna, hundarenan. Här fanns en hel rad med hundklubbar som varje klubb hade med sig hundar att visa upp samt att det även kördes allt ifrån utställning till agility här under dagen.

 

Efter vovvarna följde fiskeavdelningen, som inte direkt var mindre den. Bland annat innehöll den en lång pool för provkastning av flugfiskespön, en hel rad med personer som satt och band flugor och ett jättestort akvarium med levande fiskar i.

 

Till sist kom jaktavdelningen som naturligt sett blev favoritavdelningen. Det skulle ta mig år och dar att beskriva varenda del av den så det tänker jag inte ens försöka med, men jag ska berätta en del, samt att jag fotade en hel del bilder.

Jaktavdelningen var som sig bör fylld med olika leverantörer av vapen, optik och så vidare Allt ifrån Tikka, Sauer och Blaser till Swarowski, Steiner och Zeiss. Man fick se en hel del roliga nyheter och även om varken jag eller Kamilla hade planer på nått böss-köp så är det alltid roligt att få klämma och känna på vapen och kikare i verkligheten.

 

 

 

 

 

Det fanns även en monter där det hölls workshop i styckning, vilket vi blev väldigt imponerade av då ingen av oss har sett det göras på det sättet på någon mässa i Sverige. Vi hann även med att snacka med en hel del duktigt jaktfolk, bland annat Kristoffer Clausen, Robert och Nathalie från Jakt för Livet, Villmarks Siv och så vidare. Alltid kul att få träffa och prata i verkligheten med många duktiga personer som man annars bara ser på sociala medier.

  

Självklart fanns även våra vänner på Varmevest med på jaktavdelningen så där hängde vi en hel del under eftermiddagen.

Vi fick med oss riktigt snygga mössor och tillfälle att prata mer med både tillverkarna och de andra i teamet vilket verkligen var toppenroligt.

 

 

Sammanfattningsvis vill jag säga att jag tyckte att Camp Vildmark var en riktigt imponerade och väl arrangerad mässa.

Får ni chansen nästa år, åk dit! / Felicia (@huntingbyfelicia)

Ad

Se även ...

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.