Felicia Ströms blogg

Äntligen första oktober

Som jag har räknat ner, kastar avundsjuka blickar på folk som släppt harhundar, dragit klövspår och väntat och i söndags var det äntligen dags för den så efterlängtade dagen för oss med rådjurshund – premiärsläpp.

Mannen gick med Stella idag och jag satt som passkytt så tidigt på morgonen smög jag ut till passet, laddade bössan och hällde upp morgonkaffet. 

Bara känslan av att dricka morgonkaffe ute i skogen i soluppgången är ju helt oslagbar på alla sätt.

Stella kämpade på bra under hela dagen med tyvärr fick varken hon eller den andra hunden vi jagade med till några riktiga drev och vi såg heller inga färska spår så vi fick helt enkelt inse att det troligen var dåligt med rådjur i det område vi släppte i just då.

I andra såten fick jag dock annat spännande besök av en älgko med tvillingkalvar på ca 15-20 meters avstånd från där jag satt, alltid spännande med djur nära en i pass även om det inte är skjutbart.

Bara att hålla tummarna för att de väljer att stanna i området till älgjakten.

Sammantaget så var det iallafall en härlig premiär med perfekt väder och lyckliga lösa hundar, så nu är det nya tag om några dagar igen, är övertygad om att detta kommer att bli en jaktmässigt bra höst.

/ Felicia (@huntingbyfelicia)


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-10-03
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/antligen-forsta-oktober/

Jämställdhet, vad betyder det egentligen?

Har tänkt så otroligt länge att jag ska skriva ett inlägg kring detta men inte riktigt kommit till skott.

Detta med jämställdhet inom jägarvärlden ligger mig varmt om hjärtat och jag höll till och med en föreläsning under mässan Jämtland Game Fair för två veckor sen som handlade om just jämställdhet och näthat inom jakten.

Igår såg jag att Jessica Davidsson här på Vildmarken hade skrivit ett, enligt mig jättebra inlägg i ämnet så då fick jag lite extra motivation jag också.

Jag vill börja med att säga att det som jag skriver nu är mina ytterst personliga åsikter och jag dömer ingen som inte tycker som jag. Alla har rätt att tycka precis vad de vill och eftersom dethär är ett otroligt kontroversiellt ämne så kommer jag aldrig tycka att du som läser har ”fel” om du inte tycker som jag.

Så…jämställdhet…Det är egentligen ett väldigt stort ord om jag tror det i grund och botten har ungefär samma innebörd för oss alla även om vi kanske fokuserar på lite olika saker.

I mina ögon betyder jämställdet lika för alla, oavsett kön, ekonomiska eller sociala förutsättningar. Däremot så säger jag för den saken skull inte att livet är komplett rättvist rent förutsättningsmässigt.

Jag kan komma till en jakt som ensam tjej, eller som den enda som inte har en splitterny, svindyr Blaser-bössa eller kanske som den enda som aldrig jagat björn förut. Det är fullständigt logiskt och så det fungerar, det som är viktigt är att vi bemöter alla på ett rättvist, och på det viset jämställt sätt.

Alla ska få samma möjligheter att delta i jakten, övningen på skjutbanan eller vad det än må vara, oavsett kvinna eller man. Blaser eller Husqvarna och så vidare.

Det är även själva huvudpoängen av vad jag sa i mitt föredrag, ja jag är tjej med jag vill bara vara med och jaga, det är inga mer konstigheter än så.

Jag vill inte bli sedd ner på som ”lilla gumman” för att jag är tjej och ”inte kan” men jag tänker heller inte ”använda” mitt utseende till min fördel och lägga upp lättklädda bilder eller liknande.

Jag vill bara jaga, som alla andra för att jag tycker att det är kul. Punkt.

Nu förstår jag att detta för många inte är verklighet, och jag tycker det är så otroligt synd. Men det jag menar är att det är hit jag tycker att vi ska sträva. Inte emot könsuppdelning eller uppdelning emellan samhällsklasser.

Med detta menar jag absolut inte att jag inte någon gång ibland tycker att det till exempel är roligt med en tjejkväll på skjutbanan, på samma sätt som killarna kanske vill ha en grabbkväll.

Jag säger heller inte ett ord om min man till exempel skulle vilja dra ut en dag och bara jaga med sitt killgäng, för det är absolut inget fel med det men vi får inte göra detta med könsuppdelning till en för stor grej för då tror jag tyvärr att tröskeln bara kommer att bli ännu högre och vi hamnar ännu längre ifrån vad som krävs för att uppnå jämställdhet.

Jag tror även, kanske för att jag är lärare och petig med ord och uttrycks betydelser att det är viktigt att tänka på att välja sina ord när man uttrycker sig. Det är i sig inget fel att vilja träffa fler jagande tjejer, det är väl naturligt att det är intressant att byta åsikter om till exempel kläder, vapen och så vidare med någon av samma kön med det jag tror vi ska tänka på är hur vi gör det och hur vi uttrycker oss när vi gör det.

Ska vi använda ord som ”Bara tillåtet för kvinnor” eller ”Endast för tjejer”?

Hur hade det varit om det kom till exempel en grupp på facebook i stil med ”Bara för manliga jägare”? Jag undrar om folk inte hade rynkat på näsan då.

Absolut, skapa mötesplatser, men tänk på hur, kalla det för närverk, mötesplats eller vad som helst men betona det inte som En aktivitet där män är förbjudna, för troligen skulle ni inte uppskatta om samma sak skedde tvärtom.

Jag är själv ambassadör för Huntress of Sweden som är en satsning som gjordes ihop med JAQT för att locka fler tjejer att ta steget att börja jaga. Under Jämtland Game Fair hade vi olika evenemang så som föreläsningar, karaokekväll och så vidare med det vi gjorde var att vi tjejer höll i det och peppade tjejer att delta, men vi var noga med att även männen var välkomna vilket resulterade i en härlig blandning av tjejer och killar på föreläsningarna vilket jag tycker är det absoluta drömscenariot.

Inte bara kvinnor och inte bara män utan blandat, alla tillsammans på lika villkor.

Jag vet att många även upplever klimatet tufft i olika grupper här på sociala medier, och tro mig jag vet nog mer än någon om näthat inom jakt med allt jag varit med om gör också att jag är erfaren och dessutom av eget intresse har forskat lite i ämnet och jag vill påstå att en väldigt liten del av det som sker i grupper som ”Jägarliv” och liknande är ”män som är elaka emot kvinnor” utan det kan vara allt ifrån en ny jägare som ansetts skjuta ”fel” vildsvin, någon som byggt en åtel på ”fel” plats och så vidare.

Nu säger jag inte att mina upplevelser är på något sätt representativa för vad alla andra känner och upplever mmen grunden till allt var varit med om på nätet var att jag blev uthängd på instagram, av en tjej. Det var även en kvinna som skrev en kommentar till mig som blivit ganska ”omtalad” om att tjejer bör hålla sig till stickcafeer eller liknande för att män inte uppskattar kvinnor i skogen. 

Jag lider med alla er som haft tuffa upplevelser just på grund av ert kön och jag tror och hoppas att vi 2017 är påväg bort ifrån detta med jag tror inte vägen är att dela på oss i olika läger, snarare att stötta och peppa varandra till att våga ta plats och till att respektera varandra oavsett kön.

Och slutligen vill jag säga precis som Jessica skrev i sitt inlägg…jag hoppas att folk 2017 har civilkurage nog att säga till om någon blir behandlad fel eller orättvist, avsett kön! 

Jakt och jaktlag för mig är genemskap, en gemenskap som jag tror och hoppas att vi alla kan känna oavsett kön.

/ Felicia Ström (@huntingbyfelicia)


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-08-07
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/jamstalldhet-vad-betyder-det-egentligen/

Mot en helg på Jämtland Game Fair  

Det har gått alldeles för lång tid den jag skrev här senast, jag vet det men det har faktiskt varit full rulle ändå.

Kanske inte med jakt så mycket som jag hade önskat, men iallafall med olika andra jaktrelaterade aktiviteter.

Bland annat så hade jag förra veckan Sveriges radio P4 Värmland här hemma på min gård som sände ett förmiddagsprogram där jag och en massa gäster snackade jakt, men det kommer jag att skriva med detaljerat om i ett annat inlägg längre fram.

Utöver det har jag hängt endel på skjutbanan, vakat vildsvin några kvällar och även fiskat endel nu när sommarvädret har visat sig ifrån sin bästa sida.

Men nu till vad jag tänk berätta lite mer om i detta inlägget, jaktmässan Jämtland Game fair som jag och ett gäng tjejer kommer att resa upp till imorgon.

Jag och fem tjejer till har nämligen blivit inbjudna till mässan för att delta i den helt nya, unika satsningen Huntress of Sweden som kommer att äga rum under mässan. Satsningen görs i sammarbete med Svenska jägarförbundet och JAQT och handlar helt enkelt om att locka fler tjejer till skogen och få dem att ta steget emot att till exempel våga ta jägarexamen. 

Vi kommer att finnas på plats i mässans entré för att hälsa tjejer (och killar också såklart) välkomna och för att informera om ett speciellt ”Huntress-program” lite extra riktat emot tjejer som kommer att pågå under mässan.

Vi kommer bland annat att hålla mingel på kvällarna där tjejer kan träffas och helt enkelt snacka jakt och runt omkring. Jag skulle gissa att många som jag skulle tycka att det vore kul att träffa fler jagade tjejkompisar och det är så vi tänker här, att det ska vara en mötesplats för jagande tjejer.

Dessutom kommer vi att hålla en kareoketävling på lördagskvällen, vilket jag verkligen ser fram emot, tror att det kommer bli grymt kul!

Och på fredag eftermiddagen så kommer jag att hålla ett föredrag där jag ska prata lite om hur det är att vara stor på sociala medier just som jagande tjej med inriktning på jämställdhet och näthat utefter vad jag varit drabbad av senaste tiden. Jag det känns lite nervöst men ändå kul, såklart smickrande att få frågan och jag tror och hoppas att det kommer gå bra.

Över lag så tror jag att Jämtland Game Fair kommer att vara en grymt rolig mässa att åka på, då det kommer finnas nått för alla kön och åldrar inom både jakt, fiske och friluftsliv.

Dessutom har jag personligen aldrig varit så långt ut som Östersund, så att mässan ligger på vackra Frösön invid Storsjön gör inte direkt saken sämre, ser fram emot både en rolig mässa och att få uppleva den fina naturen norröver! 

Hoppas vi ses på frösön i helgen!

/ Felicia (@huntingbyfelicia)


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-07-26
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/mot-en-helg-pa-jamtland-game-fair/

Övning ger färdighet

Någonting som bara blir viktigare och viktigare för mig med åren är mängdträningen på skjutbanan.

När jag som tonåring tog min licens får väl erkännas att jag tyckte att jag var ganska oövervinneligt duktig, liksom jag sköt ju tre perfekta serier på älgen och fick min examen, då är jag väl så bra jag kan bli?

Men med åren så växer man tack och lov ifrån dendär oövervinnerliga tonåringen litegrann iallafall och inser att alla färdigheter är någonting man måste underhålla.

Man kan inte vara en bra bilförare om man bara kör bil någongång vart annat år eller en fantastiskt sångare om man aldrig tränar sin röst, iallafall inte i längden.

På samma sätt kan man heller inte vara en otrolig skytt i skogen, om man inte lägger ner tiden på träning på skjutbanan.

Visst man man ha naturlig fallenhet för någonting, absolut men förr eller senare så måste man underhålla sin förmåga.

Jag och gubben har turen att bo bara någon enstaka kilometer ifrån skjutbanan i vår by, vilket såklart underlättar så denna vår och sommar har det blivit en hel del turer dit, och fler räknar jag med att det ska bli.

Jag anser att det är vår skyldighet som jägare att både underhålla vår egen förmåga och våra vapen på bästa möjliga sätt.

Som tillexempel igårkväll. Då åkte jag ut till skjutbanan med studsaren och drof några smällar med övningsammunition och några med min jaktammunition eftersom jag ska åka bort och jaga vildsvin ikväll. Detta även om det inte var särskilt många veckor sen jag använde bössan senast.

Detta dels för att jag som jag skrev ovan anser att det är min skyldighet jämtemot viltet att ha full koll på min utrustning och dels för att jag själv aldrig någonsin vill utsätta mig för att sitta på pass och känna mig osäker för att jag inte förberett mig så bra som jag borde.

Vad tycker ni om dethär? Spenderar ni så mycket tid som ni skulle vilja på skjutbanan?
/ Felicia (@huntingbyfelicia)


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-06-12
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/ovning-ger-fardighet/

Elmia game fair 2017

Ni har man landat lite och kommit in i rutinerna igen efter en ledig långhelg. Då jag jobbar i skolan och eleverna hade studiedag på onsdagen så vad jag faktiskt ledig hela onsdag till söndag, så skönt och välbehövligt nu i den stressigaste perioden av jobb, universitetsstudier och allt vad det är.

Hur som helst…i fredags så packade vi in oss ett gäng i bilen och körde en roadtrip de tre timmarna ner till Jönköping och Elmia game fair.

Tycker helt klart att det var en riktigt lyckad mässa trots att det stundtals var så varmt att man nästan trodde man skulle smälta bort. Men hellre det än regn såklart!

Hann med att spana på massvis med fina grejer, allt från kläder till bössor och även ha några små spännande möten inför framtiden och hälsa på en massa trevligt folk som jag innan bara ”träffat på nätet”, riktigt kul!

Och i Vildmarkens egna monter serverades det pilgrimsmusslor, som jag aldrig har provat förut. Men det blev helt klart en succé, så himla gott!
Hann även med att kolla på skytteuppvisning med Jocke Smålänning och att testa Aimpoints nya skyttesimulator, riktigt coolt faktiskt.

Egentligen så hade vi från början planerat att åka hem ganska tidigt, men när vi fick en inbjudan till ”Hunters afterparty” på Harry i stan så hade vi svårt att säga nej.

Så det slutade med en helkväll med en massa trevligt folk och Ödemarksjägarn som spelade.

Och bilen, den gick inte hemåt Värmland förrän vid tolvtiden på kvällen, men en riktigt lyckad dag och kväll det blev det absolut!

/ Felicia (@huntingbyfelicia)


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-05-31
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/elmia-game-fair-2017/

Inskjutning av nya studsaren och Gyttorp Cup

I lördags hade vi en härlig heldag på skjutbanan.

Jag och gubben var med som funktionärer på hagelstigen Gyttorp Cup här hemma i Kil.

Det var samling halv åtta men mogonmänniska som jag är så kunde jag inte låta bli att åka dit ännu lite tidigare för att skjuta in min nya studsare som jag äntligen fick hem igår.

Jag har länge planerat ett nyinköp då min gamla Husqvarna hade börjat göra sitt och tillslut så föll valet på en Tikka t3 Lite 308 med en Stalon W110 dämpare. Och mitt grymma Steiner Ranger 3-12 x 56 sikte sitter också på såklart.

Så sagt och gjort till banan åkte vi och jag knallade direkt bort till inskjutningen.

Efter ett drygt tiotal smällar och lite skruvande på kikaren var jag nöjd. Inte för att man kan uttala sig fullt ut om en bössa man inte skjutit mer än ett tiotal skott med men hittills känner jag mig otroligt nöjd. Vilken otroligt go bössa att skjuta med! Och vilket fin balans det blir av att ha dämparen på, känns lite som en helt ny värld för mig detta.

Är övertygad om att jag och Tikkan kommer trivas så bra ihop i framtiden!

Efter att jag skjutit in Tikkan var det dags att bege sig tillbaka till starten för hagelstigen och göra iordning där.

Jag och min man satt och tog emot anmälningar och i år använde vi oss av ett helt nytt system via jaktstig.se där man rapporterade in alla deltagare med namn, klass och klubb. När de sedan kom i mål så förde vi in resultatet på hemsidan och så kunde alla sen gå in via sina mobiler och se den aktuella resultatlistan live, riktigt bra och lättanvänt system. Det kommer vi absolut att använda fler gånger.

Var även runt och pratade med lite andra kompisar som också var funktionärer, bland annat på ”insats-duvan” där man skjuter ledduvor.

Solen höll sig framme hela förmiddagen så trots att maj i år inte riktigt är vad man kunde önska sig så fick vi en riktigt rolig och skön dag i solen på årets Gyttorp Cup.

/ Felicia (@huntingbyfelicia) 


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-05-15
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/inskjutning-av-nya-studsaren-och-gyttorp-cup/

Människans bästa vän 

Jag har alltid i alla åldrar varit en djurmänniska. När vi var små hade vi kaniner hemma och direkt jag flyttade hemifrån skaffade jag mig min första egna katt. Sen när vi köpte hus och fick andra möjligheter så rullade det på med en katt till, kaniner, höns och ankor. 
Och så till sist för ungefär ett och ett halvt år sen så köpte vi Stella, vår första hund. 

Egentligen har jag väl mer eller mindre velat ha hund i hela mitt liv men det var först då som rätt tid och förutsättningar fanns.

Och det var som att en helt ny värld öppnade sig för mig. Säga vad man vill om alla andra djur, och jag älskar alla mina djur men hund är verkligen speciellt.

Vi funderade länge och väl på vilken ras vi skulle kunna tänkas vilja ha och vad vi ville att hunden skulle jaga och tillslut så föll valet på en annons med blandrasvalpar, 75% Drever, 25% Tysk jaktterrier.

Vi åkte iväg och tittade på dem och direkt vi kom ut till hundgården och fick hälsa på valparna så fastande jag för Stella. Hon var den enda valpen i hennes kull som var trefärgad medan alla andra var bruna och vita och dessutom var hon så go och kom fram till mig direkt och nosade.

   

Att ha en en egen jakthund har verkligen gjort jakten till så himla mycket mer. Ifrån att alltid ha varit ”bara” en passkytt och mestadels tänkt på vad man själv till och sina egna prestationer så har hunden plötsligt hamnat i första rummet. 

Jag tror inte man riktigt kan förstå den glädjen när ens hund gör framsteg innan man har haft en vovve själv. All tid man har lagt på att bara sitta på en stubbe i skogen och vänta på att valpen ska lämna en fötter, alla spår men klövar man dragit och alla gånger man stått kvar ute i iskyla för att hunden jobbat bra.

Jag minns så väl första gångerna som jag hörde Stella väckskälla i skogen och ännu mer när hon gjorde sina första drev. Man stod där och bara stirrade på pejlen….nu är hon 150m bort, sen blev det 300 och 500 och bra fortsatte, så himla stolt och härlig känsla när allt man har jobbat med ger resultat.

Förra säsongen sköts två rådjur för Stella men hon gjorde många mer fina drev. Men det är ju alltid så att när man inte så många i skogen och släpper så gäller det ju om ni alla vet att stå på rätt ställe vid rätt tidpunkt och det är inte alltid det lättaste. Men det är väl lite det som är tjusningen också att inte alltid lyckas skjuta. Men det har helt klart blivit en helt annan tjusning med jakt sen vi skaffade Stella, nu värderar man bra hundjobb lika högt om inte högre som ett skjutet vilt.

Sista släppet vi fick göra förra säsongen så gjorde Stella även ett klockrent drev på hare. Jag var själv en bli bort med de passkyttar som såg henne jobba då sa att hon drev hare helt perfekt på samma sätt som en Stövare så det ska också bli väldigt spännande att se vad det blir av det nästa säsong.

Det är verkligen så roligt att se hur mycket Stella älskar att vara med skogen och hur man kan dela ett intresse med någon som blir ens bästa vän.

Eftersom hon utvecklades så mycket under slutet på förra säsongen så ser jag verkligen fram emot att få uppleva nästa säsong med min lilla prinsessa! 🙂

/ Felicia (@hutingbyfelicia)


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-05-12
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/manniskans-basta-van/

Människans bästa vän

Jag har alltid i alla åldrar varit en djurmänniska. När vi var små hade vi kaniner hemma och direkt jag flyttade hemifrån skaffade jag mig min första egna katt. Sen när vi köpte hus och fick andra möjligheter så rullade det på med en katt till, kaniner, höns och ankor. 
Och så till sist för ungefär ett och ett halvt år sen så köpte vi Stella, vår första hund.
Egentligen har jag väl mer eller mindre velat ha hund i hela mitt liv men det var först då som rätt tid och förutsättningar fanns.

Och det var som att en helt ny värld öppnade sig för mig. Säga vad man vill om alla andra djur, och jag älskar alla mina djur men hund är verkligen speciellt.

Vi funderade länge och väl på vilken ras vi skulle kunna tänkas vilja ha och vad vi ville att hunden skulle jaga och tillslut så föll valet på en annons med blandrasvalpar, 75% Drever, 25% Tysk jaktterrier.
Vi åkte iväg och tittade på dem och direkt vi kom ut till hundgården och fick hälsa på valparna så fastande jag för Stella. Hon var den enda valpen i hennes kull som var trefärgad medan alla andra var bruna och vita och dessutom var hon så go och kom fram till mig direkt och nosade.

   

Att ha en en egen jakthund har verkligen gjort jakten till så himla mycket mer. Ifrån att alltid ha varit ”bara” en passkytt och mestadels tänkt på vad man själv till och sina egna prestationer så har hunden plötsligt hamnat i första rummet.
Jag tror inte man riktigt kan förstå den glädjen när ens hund gör framsteg innan man har haft en vovve själv. All tid man har lagt på att bara sitta på en stubbe i skogen och vänta på att valpen ska lämna en fötter, alla spår men klövar man dragit och alla gånger man stått kvar ute i iskyla för att hunden jobbat bra.

Jag minns så väl första gångerna som jag hörde Stella väckskälla i skogen och ännu mer när hon gjorde sina första drev. Man stod där och bara stirrade på pejlen….nu är hon 150m bort, sen blev det 300 och 500 och bra fortsatte, så himla stolt och härlig känsla när allt man har jobbat med ger resultat.

Förra säsongen sköts två rådjur för Stella men hon gjorde många mer fina drev. Men det är ju alltid så att när man inte så många i skogen och släpper så gäller det ju om ni alla vet att stå på rätt ställe vid rätt tidpunkt och det är inte alltid det lättaste. Men det är väl lite det som är tjusningen också att inte alltid lyckas skjuta. Men det har helt klart blivit en helt annan tjusning med jakt sen vi skaffade Stella, nu värderar man bra hundjobb lika högt om inte högre som ett skjutet vilt.

Sista släppet vi fick göra förra säsongen så gjorde Stella även ett klockrent drev på hare. Jag var själv en bli bort med de passkyttar som såg henne jobba då sa att hon drev hare helt perfekt på samma sätt som en Stövare så det ska också bli väldigt spännande att se vad det blir av det nästa säsong.

Det är verkligen så roligt att se hur mycket Stella älskar att vara med skogen och hur man kan dela ett intresse med någon som blir ens bästa vän.

Eftersom hon utvecklades så mycket under slutet på förra säsongen så ser jag verkligen fram emot att få uppleva nästa säsong med min lilla prinsessa! 🙂

/ Felicia (@hutingbyfelicia)


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-05-08
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/4731/

Bäverjakt

En av de jaktformer som jag verkligen har fastnat för är bäverjakten.

Vädret börjar bli varmare, kvällarna blir ljusare och därmed blir det mer tid till jakt efter jobb och skola.

Nog för att jag uppskattar olika sorters jakt i jaktlag men ibland är det skönt med ensamjakt också. Att bara sitta nere vid vattnet i solnedgången och lyssna på fåglarna.

Hittills i år har jag inte haft turen på min sida, jag har sett bävern flera gånger men det har aldrig varit rätt tillfälle. Antingen för långt håll, för mörkt eller bara ett litet, litet huvud att sikta på.

Men än är det tid kvar av säsongen så i helgen får det bli en bäverjaktstur till.

/ Felicia (@huntingbyfelicia) 


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-04-21
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/baverjakt-2/

Camp Villmark – Lillestrøm

Tidigt i lördagsmorse så packade jag och Kamilla (@kamillasjakt) in oss i bilen med målet inställt på vårt grannland Norge, närmare bestämt Lillestrøm där det stora Jakt, fiske och friluftsmässan Camp Villmark anordnades.

Ingen av oss hade varit där tidigare men då vi blev inbjudna utan en av våra samarbetspartners norska Varmevest så bestämde vi oss för att kunde vara en rolig upplevelse att åka iväg och se en mässa utanför Sverige.

 

Efter ungefär tre timmars resande var vi framme och gick in i de enorma lokalerna på Norges varemesse där utställningen hölls.

Det första som slog mig var att det var så otroligt mycket och så otroligt stort.

Bland det första som mötte oss i friluftsdelen som låg först var en stor bassäng där man fick testa att paddla kanot och dyka. Där fanns även massvis med tält, ryggsäckar, kläder och allt annat man kan nånsin kan tänkas behöva för att ”Gå på tur” som norrmännen säger.

 

När vi gått igenom friluftslivsdelen kom vi till det ställe där vi fastnade mest utöver vid jaktprylarna, hundarenan. Här fanns en hel rad med hundklubbar som varje klubb hade med sig hundar att visa upp samt att det även kördes allt ifrån utställning till agility här under dagen.

 

Efter vovvarna följde fiskeavdelningen, som inte direkt var mindre den. Bland annat innehöll den en lång pool för provkastning av flugfiskespön, en hel rad med personer som satt och band flugor och ett jättestort akvarium med levande fiskar i.

 

Till sist kom jaktavdelningen som naturligt sett blev favoritavdelningen. Det skulle ta mig år och dar att beskriva varenda del av den så det tänker jag inte ens försöka med, men jag ska berätta en del, samt att jag fotade en hel del bilder.

Jaktavdelningen var som sig bör fylld med olika leverantörer av vapen, optik och så vidare Allt ifrån Tikka, Sauer och Blaser till Swarowski, Steiner och Zeiss. Man fick se en hel del roliga nyheter och även om varken jag eller Kamilla hade planer på nått böss-köp så är det alltid roligt att få klämma och känna på vapen och kikare i verkligheten.

 

 

 

 

 

Det fanns även en monter där det hölls workshop i styckning, vilket vi blev väldigt imponerade av då ingen av oss har sett det göras på det sättet på någon mässa i Sverige. Vi hann även med att snacka med en hel del duktigt jaktfolk, bland annat Kristoffer Clausen, Robert och Nathalie från Jakt för Livet, Villmarks Siv och så vidare. Alltid kul att få träffa och prata i verkligheten med många duktiga personer som man annars bara ser på sociala medier.

  

Självklart fanns även våra vänner på Varmevest med på jaktavdelningen så där hängde vi en hel del under eftermiddagen.

Vi fick med oss riktigt snygga mössor och tillfälle att prata mer med både tillverkarna och de andra i teamet vilket verkligen var toppenroligt.

 

 

Sammanfattningsvis vill jag säga att jag tyckte att Camp Vildmark var en riktigt imponerade och väl arrangerad mässa.

Får ni chansen nästa år, åk dit! / Felicia (@huntingbyfelicia)


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-04-04
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/camp-villmark-lillestrom/

Senaste inläggen

Stor vildsvinsjakt 10NOV18

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-06

Nu på lördag den 10 november 2018 har området som vårat jaktlag tillhör en stor vildsvinsjakt, eller det uppmanas iallafall att alla jaktlag inom området ska vara ute i skogen och jaga vildsvin. Vilket gör att det förhoppningsvis kommer vara mycket rörelse i skogen med både hundar och vildsvin. Vi gör detta för att hjälpas […]

Läs hela inlägget »

Älgjakten 2018

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-05

SÖNDAG 07OCT18: Älgjakten startade ju på måndagen den 8 oktober, men vi åkte ut till jaktstugan redan eftermiddagen dagen innan för att möta upp resten av jaktlaget. Vi har som en liten tradition att träffas dagen innan och umgås, käka lite go mat och snacka lite skit. Detta brukar vi göra dagen innan de olika premiärerna […]

Läs hela inlägget »

Bonde söker fru, kviga & Jämtland

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-11-04

Då var det dags för ett nytt inlägg här på bloggen och mycket har hänt sedan senaste inlägget. Vi börjar med Måndag den första Oktober då äntligen rådjursjakten drog igång och premiären bjöd på många fina drev. Dagen till ära han vi med 3 såtar och det levererades rådjur i alla såtarna. I första såten […]

Läs hela inlägget »

Längtan

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-27

Nu är det drygt en vecka kvar tills älgjakten är igång. 8de oktober kan inte komma fort nog. Har fått hem mina nya jaktbyxor från RevolutionRace och jag är verkligen kär. Sköna, slitstarka, vindtäta och snygga. Perfekt kombination. De är så redo för jakt. Det är även jag. Kan bara föreställa mig den dagen. Gå […]

Läs hela inlägget »

Nu är äntligen säsongen igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-05

Får väl säga gott nytt jaktår även fast det är mer än en månad sen. Säsongen är äntligen igång. Bockjakten började allt den 16 augusti. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå ut på premiärdagen, men var ute på helgen dock inget skjutet. Såg ett smaldjur som hoppade iväg så lätt annars var det lugnt […]

Läs hela inlägget »

Snart igång på allvar!

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-09-04

Tjaba Tjena där ute. Nu är denna långa väntan på höst och hundjakt snart över. Men vilken fantastisk sommar vi haft med mycket sol, bad, massor utav glass & kalla drycker. Ska jag vara ärlig så har denna sommar varit alldeles för varm och längtan efter höst olidlig, men nu är det äntligen snart den […]

Läs hela inlägget »

29 juni 2018 – vakjakt

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-29

Ikväll blir det en tur till jaktmarken och vakjakt på gris. Perfekt fredagskväll enligt mig! Hoppas på att få med mig en hem också, men det får vi helt enkelt se om de ens kommer ut från skogen. Med solen i ögonen är vi på väg ut och det ser ut att bli en fin […]

Läs hela inlägget »

Viktigt med en avslappnad hund

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-26

När fotboll är på schemat och fokuset ligger på matchen och spelarna så är det viktigt att Leiah kan slappna av och ta det lugnt. Därför har hon varit med vid sidan av fotbollsplanen sen dag ett. I mitt liv och i min vardag är det viktigt att hon är lugn och trygg i sig […]

Läs hela inlägget »

Det tog ett tag, men nu är vi igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-23

Efter att äntligen kunnat logga in här så är det dags för ett nytt blogginlägg. Senast jag skrev så berättade jag om min nya jaktkamrat, det här är mer än ett år sedan. Direkt efter där, under sommaren, då jag höll på att byta jobb och livet fortfarande var nytt med Leiah så glömde jag […]

Läs hela inlägget »

Min första räv!

Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo den 2018-05-28

Jag lovade ju att försöka dela med mig av lite material jag samlat på mig på sistone och något jag ju missat att berätta om är att jag skjutit min första räv! Det är ju någon form av skräckblandad förtjusning förknippad med jakten och även om rävar är skadedjur har jag alltid tyckt att de […]

Läs hela inlägget »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »