Inlägg av: Emma Larsson

Rävjakt

I helgen som var så var vi inbjudna till en rävjakt till förmån för Barncancerfonden. Det var ett gäng skyttar som alla betalade 150 kr. Det fanns även lotterier med fina priser osv. Totalt så samlades nåt på 9000 kr in till barncancerfonden denna dag 😊!

Våra två äldre stövare Driva o Skrållan körde en varsin räv i gryt. Totalt sköts 7 rävar varav 3 med skabb och en var väldigt illa däran.  

Denna säsongen har inte varit som den brukar då jag har haft en tuff graviditet. Men 27/1 titta han ut så nu är vi med lite ute i skogen igen. 

Innan det stod jag mest på pass, fångade hundar osv. Men 30 dagar innan Bf fick jag faktiskt skjuta en drevräv vilket var väldigt skoj! (Driva med räven)

Våra hundar har kört på riktigt bra 😊! Mellan stövaren Skrållan (blir 2 år i maj) har verkligen utvecklas och driver i timmar nu om det så är 😊! Och kan gå o plocka i timmar med innan hon tar upp! Driva den äldsta tuffar o går som vanligt. Vittra den yngsta som blir 1 i maj hade en tuff start i livet. Hon bröt benet som 9 veckors valp. Häromdagen var hon med o drev en räv för första gången som gick i gryt, som Jiddra våran ena terrier sprängde. Så det var skoj!

Jiddra (foxterrier) har varit lite seg men kommit igång riktigt bra nu på slutet av säsongen och har sprängt några rävar. Så poletten verkar ha trillat ner nu. Spade (tysken) har mest varit lite reserv de sista två månaderna. Nån sprängräv har det blivit men oftast får man gräva. Sist låg han 4,5 timme på en räv. Han är med utifall att men har lagt fokuset på Jiddra nu på slutet för att få igång henne. 

Nu är det slutspurten men kan inte låta bli att längta till nästa säsong då man kan köra på som man är van! Tur man har en sambo med samma intresse! 

/Emma 

Ad

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »