Inlägg av: Elin Kohlström

Fåglar i topp

Jag har knappt hunnit varit ute och jagat någonting den senaste tiden, nytt jobb som har tagit mer tid. Men förra veckan tog jag mig ut, i sist stund.

Bättre sent än aldrig.

Har sett ohyggligt mycket fågel när jag har varit ute och motionerat mina fyrbenta vänner, hade turen så jag även fick se dom när jag skulle ut och jaga. Jag kan ju tyvärr inte säga att det blev en ”lyckad” jaktdag för mig… I alla fall inte så lyckad som jag hade hoppats på.

Får ett perfekt läge på en tjäder i topp, ålar och lägger mig i snön. Stöd och allt hade jag fipplat på bössan dagen till ära. Jag ligger där i snön och siktar, tar ett sånt där djupt andetag, håller andan och ska trycka av. Händer inte ett skit? Tittar så jag inte hade glömt säkringen, men nej?

Det är helt stint, bössan klickar inte ens. Förbannat.. å där flög fåglarna iväg och jag blev så förbannad så jag for hem. Det ska inte få vara lätt, undrade i den där stunden vad jag hade gjort för ont, haha.

Jag lär nog erkänna att jag trivs bättre under hösten när hundarna springer omkring och jagar älgarna, det är de bästa det!

/ Elin

Ad

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »