Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo

Namibia 2.0

Hej kompisar! Först och främst så vill jag säga att jag är medveten om att jag lyst med min frånvaro under en längre tid. Det beror delvis på att fokus behövt ligga på annat än bloggen ett tag samt tidsbrist, men framförallt beror det på att det är svårt att komma på intressant content när jaktsäsongen i Sverige är över. Jag hoppas däremot kunna slänga upp lite roligt material som jag samlat på mig sedan sist 🙂

Men till det roliga då! För drygt ett år sedan fick jag möjligheten att åka till Namibia för att jaga. På grund av att det var svårt att hitta tillräckligt med tid så blev det dock en väldigt kort och intensiv resa då vi jagade 7-13 och 15-solnedgång fyra dagar i sträck. Vi hade även lite otur med flyget som skulle ta oss till farmen när vi kom fram till Windhoek, så vi tappade en halv dags jakt.

Nu, mina vänner, har vi fått möjlighet att åka tillbaka! Flyget lyfter från Köpenhamn i slutet av juni (!) och jag är SÅ taggad! Nu börjar förberedelserna. Gevären ska skjutas in, ammunitionen ska införskaffas och garderoben uppdateras. På bilden ovan har jag skjutit en springbock. De har så fina skinn, ångrar att jag inte tog med något hem efter förra resan… Visste ni att pälsen ställer sig upp där bak när de dör? Och den luktar typ honung. Otroligt fina djur!

Sedan fick jag möjligheten att skjuta en waterbuck. Det är en lite märklig historia kring honom, men han var troligtvis en av de största av sin sort i Namibia.

Jag ska bli bättre på att uppdatera nu när livet lugnat ner sig lite 🙂 Hörs snart igen!

Ad

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Januari är här vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av Stefanie Lea Paulsen, en dansk jaktprofil som både genom sitt arbete på DK WAI och som fritidssyssla lever för att locka och jaga gäss – en utmaning som kräver ständiga justeringar.
Läs tidningen »