Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo

Min första räv!

Jag lovade ju att försöka dela med mig av lite material jag samlat på mig på sistone och något jag ju missat att berätta om är att jag skjutit min första räv! Det är ju någon form av skräckblandad förtjusning förknippad med jakten och även om rävar är skadedjur har jag alltid tyckt att de är väldigt söta. Särskilt i sin vinterpäls! Men så är jag en sucker för Disneyfilmer också, inte minst Micke och Molle 😉

I alla fall så satt jag i ett torn i Skåne i vintras och hoppades på att få se lite kronhjortar. Från ingenstans så blev det väldigt dimmigt och i takt med att mörkret föll så insåg jag att det snart skulle vara väldigt svårt att se något. Precis då såg jag något röra sig i ögonvrån, men sedan var det stilla så då trodde jag att det var ljuset eller vinden som spelade mig ett spratt. Men så rörde det sig igen och jag såg en räv komma smygandes ungefär 30 meter från tornet. Allt gick väldigt fort och innan jag visste ordet av hade jag skjutit min första räv. Det var ju lite skillnad från en kronhjort haha, men det var lika spännande och kändes likadant efter som allt annat 🙂

Ad

Se även ...

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »