Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo

Min första räv!

Jag lovade ju att försöka dela med mig av lite material jag samlat på mig på sistone och något jag ju missat att berätta om är att jag skjutit min första räv! Det är ju någon form av skräckblandad förtjusning förknippad med jakten och även om rävar är skadedjur har jag alltid tyckt att de är väldigt söta. Särskilt i sin vinterpäls! Men så är jag en sucker för Disneyfilmer också, inte minst Micke och Molle 😉

I alla fall så satt jag i ett torn i Skåne i vintras och hoppades på att få se lite kronhjortar. Från ingenstans så blev det väldigt dimmigt och i takt med att mörkret föll så insåg jag att det snart skulle vara väldigt svårt att se något. Precis då såg jag något röra sig i ögonvrån, men sedan var det stilla så då trodde jag att det var ljuset eller vinden som spelade mig ett spratt. Men så rörde det sig igen och jag såg en räv komma smygandes ungefär 30 meter från tornet. Allt gick väldigt fort och innan jag visste ordet av hade jag skjutit min första räv. Det var ju lite skillnad från en kronhjort haha, men det var lika spännande och kändes likadant efter som allt annat 🙂

Ad

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »