Sarah Eks blogg

Älgjaktspremiär på hemmamarkerna

Den andra lördagen i oktober drog älgjakten på hemmamarkerna äntligen igång. Vädret visade sig verkligen inte från sin bästa sida med hård vind och hällregn. Patte hade hundtur och gick med Rex. Efter några timmars sök fick Rex upp och det gick rätt på en passkytt som avslutade. Det visade sig vara en liten tjur och skytten en ung man som aldrig fått fälla en älg tidigare. Suverän start! Trots regnet fortsatte jaktlaget med en kort eftermiddagstur i ett litet område. Patte gick med Rex från ena ändan av området och en annan hundförare och hund gick från andra hållet. Efter några minuter hördes Rex skall igen och efter en spännande jakt fick en passkytt avsluta. Bytet var en tjur modell lite större och passkytten var en annan ung man som inte tidigare i sitt liv fått fälla älg.

På söndagen jagade Patte och jag med Smedsby-Böle. Jag gick med Freya och Patte med Rex. På eftermiddagen fick Rex igång ett djur, och efter en del skall kom det rätt på mig. Jag var beredd och sköt  då tjuren kom. Trots en bra träff sprang tjuren ca. 100 meter. Det kändes inte alls roligt, jag hann bli riktigt nervös. Men Rex var snabbt ifatt och då jag såg på pejlen att hunden stod stilla och bara skällde något enstaka skall förstod jag att det var klart. Dock var jag skjutklar medan jag gick in på skallet. När jag kommit in och konstaterat att allt gått bra, stack jag tjuren och kopplade hunden. Sedan sjönk vi ned en stund vid älgen och bara satt där. Det är den bästa stunden som finns, tycker jag! När det är alldeles tyst, bara du och hunden och tankarna….

Nu är älgjakten slut på hemmamarkerna och det har gått så snabbt och över förväntan – Jungsund har faktiskt fått två kalvar till ur banken. I Smedsby-Böle har de fortfarande några kvar på tilldelningen. Hittills har det fällts 6 älgar på hemmamarkerna för Rex och 3 i Smedsby.

// @sarahmari89


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-11-08
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/algjaktspremiar-pa-hemmamarkerna/

Mellan ägjakterna

I år blev det en lite annorlunda höst. En är ju van med att älgjakten börjar sista lördagen i september. Men inte i år. Jakttiderna har ändrats och samjakt med hund började först den andra lördagen i oktober. Så man har känt sig lite ur balans och inte visst riktigt vad det är för tid på året…  🙂 

Förstås innebar ju det att det har känts som att man hunnit med en hel del som man annars inte hinner med. Patte gick DM för hanhundar med Rex en regning lördag i september. När jag tänker tillbaka på Rex och hur han kunde göra (och fortfarande gör ibland) mellan varven – dra ballarna i blåbärsriset istället för att söka ut, tramsa… You name it. Jag trodde inte att han skulle sluta femma på DM och få en reservplats till zongranskning. Rex slutade på fina 89 poäng den dagen – hans bästa resultat hittills.

Annars har vi tränat hundarna och bunkrat upp av skogens läckerheter inför vintern. En kväll gav vi oss ut på skogstur med Nelli och svampkorgen på armen. En lyckad skogstur. nelli var lycklig och vi fyllde hela korgen med trattkantarell. Försökte oss dessutom på att grovrensa svamparna direkt i skogen, då vi plockade. För min del slutade det med en del blod… Jag lyckades skära mig i flera fingrar med svampkniven….

Så här ser det ut när Patrik lagar lingonsylt hemma hos oss….

// @sarahmari89


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-11-08
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/mellan-agjakterna/

Älgjaktspremiär i Jämtland

Som jag redan nämnde, så åkte vi inte hem efter vår älgjaktsvecka i Västerbotten. Istället fortsatte vi över länsgränsen för ytterligare en veckas älgjakt, i Östersund. Till den veckan kom ett schack hemifrån; Pattes pappa och bror (samt hans sambo, Pia-Maria) och ytterligare några vänner; Kim, Peter och Daniel. Söndagen ägnade vi bara åt förflyttning och att installera oss på boendet i Östersund. Ja, och taktiksnack, veckan skulle ju planeras. Vi hade licens på en vuxen och en kalv.

Hela veckan innebar tidig uppstigning. Vi hade som mål att försöka fälla en stor tjur, 10+ taggar. Men ni vet ju hur det brukar gå, den som gapar efter mycket… Rex (och Freya) hade ett fint ståndskallarbete på en tjur, men den hade ”bara” typ 6 taggar, så den fick gå vidare. På onsdagen small det! Kim gick med sin jämthund Sixten. Sixten gjorde en favorit i repris och lyfte ko och kalv, som gick rätt på Peters pass. 

 

I och med det, hade vi bara stortjuren (eller kon) kvar på licensen. Men det gick trögt. Det skulle ta ända till sista jaktdagen, fredag eftermiddag, innan det small igen. Den gången var det Freya som hittade åt en ensam ko. Upptagsskall och kon tog till flykten. Tappra försök att stanna och så gick det rätt på Kims pass. Lilltjejen fick en liten belöning för allt sitt arbete.

På lördagen packade vi ihop och åkte hem. Två veckors älgjaktssemester hade kommit till sin ända. hundarna var trötta, gubbarna var trötta, jag var trött… Nelli, hon var nog mest glad åt att komma hem, tror jag. Åtminstone av minen att döma.

// @sarahmari89

 

 

 


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-11-01
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/algjaktspremiar-i-jamtland/

Älgjaktspremiär i Västerbotten

I början av september drog Patte, jag och alla hundarna västerut för lite älgjakt. Det har blivit vår grej, vår semester. Den första veckan i september är fredad – då jagar vi älg. Patte går som gästjägare i Storbäck, tillsammans med Robert, Nathalie, Hasse och Peter. Hittills har jag hängt med Patte på hans pass och hundförarturer. I år var jag dock bjuden att komma som hundförare till Skrapmyrbergets jaktlag. Gissa om jag var nervös..?

På premiärmorgonen blev det tidig uppstigning – jag hade en timmes köra innan jag var framme i Skarpmyrberget. Totalt hann jag jaga I tre dagar med jaktlaget. Vi hade upptag, men det sprang direkt, så vi lyckades inte fälla någon älg. Ett härligt schack var det som jag fick jaga med. De var väldigt hjälpsamma med hunden så att jag fick fast Freya varje dag. De hade med sig mat som skulle räckt till en hel armé… Och när vår jaktvecka gick mot sitt slut fick jag en present som tack för hjälpen. Och ett löfte om att höras av så kunde det vara aktuellt också nästa höst… Sådant blir man glad av!

Såklart var det toppendagar vi hade på Nynäs Jakt- och Fiskecamp. God mat, bastubad, vänner och bekanta… En dag hann vi till och med ut med Hasses finnspets Hilda en sväng. Hon hittade fågel och hade suveränt skall i nästan en timme, men tyvärr gick vi bort den. Det var en ungfågel, som satt och tryckte uppefter en stam – omöjlig att se. Allt sådant gör en semester till en semester. När det blev söndag, packade vi ihop vårt pick och pack. Men resan slutar inte där. Nej, tvärtom! Då blev det dags för älgjaktspremiär 2, i Jämtland. 

// @sarahmari89


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-11-01
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/algjaktspremiar-i-vasterbotten/

Den bästa tiden

Äntligen är det höst igen! Jag kan inte nog förklara hur jag längtat efter den. Ren, klar luft, alla färger, mörkret. Ja, jag gillar faktiskt när det blir mörkare igen. Tänk att kunna kura ihop sig under en filt i soffan, med en brasa i kaminen och ett doftljus som sprakar på bordet… Men det jag gillar allra mest är nog att jakten drar igång igen. Att få släppa hunden och vänta på de där första skarpt klingande skallen, då är livet som allra bäst..!

Söndagen den 20:nde augusti var det premiär. Då fick man äntligen släppa hunden igen. Patte och jag steg upp tidigt, medan mörkret ännu vilade över byn. Patte och Rex åkte iväg redan vid halv fyra, själv väntade jag ännu en halvtimme innan jag och Freya också vandrade iväg. På väg upp till skogs stötte vi en älg ur en liten skogsbacke. Freya for ju efter den såklart, så vi fick en springälg. Under tiden hittade Rex något intressant och började skälla. Glädjen var inte alltför långvarig, det var nämligen en väldigt arg grävling Rex hade hittat, så Patte fick fullt göra att få bort honom därifrån. Egentligen är premiären ett rätt stort antiklimax. Man hoppas så mycket och så blir det aldrig som man hoppas. Men det är väl det som är en del av charmen också.

 

Efter en liten middagsvila hemma på soffan, gjorde vi oss klara för att åka ut på ett andpass. Nelli var förväntansfull och stod redan vid dörren och trampade innan vi ens fått på oss skorna. Hon är rolig hon, vår lilla tollare. Helt fixerad vid hagelbössorna. Jag tror att hon tror att det hon ska apportera kommer ur pipan. Hon blir alldeles till sig när det sedan smaller på riktigt, Apport i vatten går skapligt, hon hämtar iland fågeln, när hon väl fattat att det var ju den hon skulle ta. Men på land, på ett duvpass… Näe, då får vi hämta själv. Mellanladdningar har vi däremot fått tillbaka ett antal av, fint apporterade av Nelli… Premiären detta år var väldigt lugn, någon enstaka fågel flög, men inte inom håll. Men jag njöt ändå, jaktsäsongen är igång på riktigt nu.

/@sarahmari89


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-08-30
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/den-basta-tiden/

En lång väntan är snart slut

Ojoj, vart har den här sommaren sprungit iväg..!? Jag har ingen aning, faktiskt. Det har varit full rulle från morgon till sen kväll, så gott som varenda dag. Varken Patte eller jag tar ju heller ut någon sommarsemester, så till stor del har sommaren rullat på i arbetets tecken. Men nästa veckas söndag, då är det som julafton för mig. Då man får släppa hundarna igen..! Som jag väntat och längat efter den dagen! Men jag tänkte egentligen berätta lite om vad vi faktiskt sysslat med i sommar, förutom att jobba då.

Ifjol somras gick jag skjutprovsövervakarutbildning och en torsdag i början av juni var det min tur att sitta på övervakarbänken och se på när nervösa personer kom för att skjuta upp. Det är riktigt roligt att se när de sedan lyckas och får sitt intyg. 

Vi har haft mycket vilt springandes runt garden hela sommaren. Rävarna har fött upp en kull någonstans i närheten av oss, för nu som då ser vi nyfikna rävvalpar. Freya har haft ståndskall på räv I sommar – ni känner säkert igen principen man tager vad man haver…?  😉 Hararna verkar trivas och må bra, ekorren springer fram och tillbaka. Rådjur har vi sett mycket av, bockar, getter och kid.

En semesterdag hann vi också med i sommar. En av de finare och varmare lördagarna i juli hoppade vi i bilen och for på roadtrip. Vi landade i Soini på Ahti Huvila, en jaktbutik. Jag handlade inget, men Patte köpte med sig kulor till 9,3:an. Efter shoppingen strövade vi runt I Soini en stund, det var sommarmarknad där. Eftersom vi kommit oss ända till Soini, tänkte vi att vi lika gärna kunde åka via Tuuri också. Det var många, många år sedan jag var dit sist. Allt är så STORT! Vi handlade inte mycket, strosade mest bara runt och tittade. Ett par somriga Crocs fick komma med hem, jag tycker man blir glad av dem. Hittils har alla dragit på munnen när de sett dem… Åt och spelade en runda minigolf innan vi körde hemåt.

En söndag fick Patte ett SRVA- samtal och det bar iväg. Man hade sett en älg inne i ett bostadsområde på morgonen. Någon älg hittade vi aldrig, bara spår. Vi spårade den ner till vattnet, så troligen simmade den iväg igen.

Lite båtande har vi också hunnit med. I vanlig ordning startade ju förstås inte snurran när vi skulle iväg. Men efter lite meckande fick Patte igång den och vi kunde njuta av en kväll på sjön.

Jordgubbar har inhandlats för syltning och saftning. En hel del slank nog också ner medan vi rensade… Och så bakade vi förstås en paj. Senaste Jakt För Livet- filmerna har vi också hunnit se – snacka om att tagga till! Vilttriangelinventering har jaktklubben gjort i år – det såg bra ut. Så få se vad det då i sin tur innebär för skogsfågeljakten. 

Och så har vi ordnat hundutställning, min jaktklubb tillsammans med två andra jaktklubbar. Vädret var inte det bästa med spöregn från morgonen, men innan vi städat bort på kvällen sken solen från en blå himmel… Vi var I valet och kvalet med Freya om vi skulle visa upp henne eller inte. Lilltjejen hade rivit svansen igen. Jag fick inte visa upp hund då jag satt med I utställningskommittén, så den biten fick Patte ta hand om. Man behöver minst ett H (hyvä, tredjepris) på utställning efter 15 månader för att kunna bli BCH. Vi har sedan tidigare ett H på henne, men då var hon under 15 månader, ledsen, rädd och I allmänt dålig form med ful päls och riven svans. Jag förväntade mig ändå inte mer än ett H, kanske EH (erittäin hyvä, andrapris).

Så ni kan ju förstå chocken när Patte visar upp Freya i öppen klass och blir etta i sin klass med resutatet ERI (erinomainen, förstapris). In igen i konkurrensklass och vinner igen och får SA. Då frustade jag till så ”alla” kollade på mig, kunde inte tro mina ögon..! Jag tänkte att nåja, nu tar det stopp i alla fall. In på nytt I ringen för att tävla om bästa tik. Också det vann hon och fick SERT. Jag tänkte på nytt att det skulle ta slut, då hon gick in mot bästa hanen. Men nej, lilltjejen blev bäst i ras, ROP. Och det innebar en lång väntan på att slippa in i stora ringen för att tävla om bäst i gruppen. I grupptävlingarna slutade vi fyra i gruppen, RYP4. Jag har aldrig haft en hund som gått så lång tidigare och jag är alldeles stolt och överväldigad. Nu måste vi ju gå på mer utställningar, undrar vad Freya skulle saga om hon skulle veta om det..? Hon tycker nämligen det är lite tråkigt på utställning…

På senaste tiden har också flera stora tjurar visat sig på åkrarna runt stugan. Freya har således ståndskall på vittring av älg istället för räv nu, en klar förbättring. Snart, snart är det dags..!

/ @sarahmari89

 

 


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-08-11
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/en-lang-vantan-ar-snart-slut/

Tid för skytteträning

 

Att vara jägare innebär inte att jag bara kan ta vapnet ur vapenskåpet, hänga det över axeln och gå till skogs. Nej, tvärtom! Det krävs mycket träning på skjutbanan. Man är skyldig att veta hur vapnet går och att kunna skjuta säkra skott. Man kan inte träna för mycket, helt enkelt! Själv skjuter jag in mitt vapen flera gånger om året, med Pattes hjälp dock. Jag blir inte klok på hur man ska ratta kikarsiktet för att få det som jag vill ha det.

En regning kväll förra veckan passade vi på att ladda mera skott till .308:an. Jag har prövat skjuta med fabriksladdade skott också, men mitt vapen går allra bäst med egenladdade skott. Det är ganska trevligt att sitta och ladda egentligen, tycker jag. Vilsamt. Och roligt att göra något konkret. Dessutom är det ju flera olika moment, så det blir inte monotont.

Som sig bör när sommarsäsongen drar igång och nya skott är laddade, så begav vi oss till skjutbanan för att skjuta in. Sköt först två testskott för att se ungefär hur bössan går och blev chockad då jag såg att det låg 10-15 cm över. Tills vi kom på att jag skjutit in med jaktskott sist… Efter det tog det mitt i. Jag själv är en helt skaplig skytt, men det finns mycket att förbättra. Mitt största problem är egentligen att jag hatar att skjuta om jag vet att någon ser på eller om någon sitter och diskuterar vid sidan av mig. Att skjuta upp är en mardröm…! Men det är väl bara att nöta… Jaktklubben har några träningskvällar inbokade i sommar, och så finns det ju allmänna tillfällen. Bara att pallra sig iväg.

Måste bara ge pluspoäng åt skjutställningen Patte fick i födelsedagspresent – den var verkligen bra! Att vi inte skaffat en sådan tidigare..?!

/ @sarahmari89


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-06-15
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/tid-for-skyttetraning/

Älgko med kalvar

Helgen som passerat har gått i firandets tecken. Patte hade födelsedag i lördags, så jag steg upp tidigt och dukade fram en riktig brakfrukost. Tårta till efterrätt såklart. När man fyller år är det väl helt ok att äta efterrätt till frukosten, eller hur? 🙂  Present hade jag också köpt åt honom; Remingtons skjutbänk/ skjutstöd. Han hade kollat på det en tid, så jag passade på. Sedan skadar det ju inte att jag också får använda den…

En terasslåda snickrade Patte också ihop åt mig under helgen. Nu väntar jag bara på att träet ska torka lite och så ska jag dra brun olja över den. När det är klart ska den fyllas med mysiga kuddar och filtar – sedan är det bara att vänta på värme och svala sommarkvällar. Själv penslade jag två blomlådor med brun olja och planterade massor med blommor. Har aldrig sett mig som någon trädgårdsmänniska och jag har inte precis gröna fingrar, snarare tvärtom… Kanske det är något som kommer med åldern..?

Vi hann också med kombiexamensfirande av en nybakad student och närvårdare, en liten krogrunda och hundutställningsmöte. Någon som är sugen på att komma på utställning? Här hittar ni mer info → Korsholm 2017.

Igår kväll när vi skulle mata hundarna så såg vi en älgko med sina två kalvar ute på åkrarna bara bredvid huset. Patte rusade snabbt in efter kameran och knäppte några foton. De är lite suddiga, då avståndet är långt och zoomen behövdes. De var så fina att se på! Den ena kalven busade, sprang runt, hoppade och skuttade. Den andra kalven var lugnare och stod mest bredvid kon och tittade på. Fantastiskt att se! Och så härligt att ha skogen runt knuten.

@sarahmari89


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-06-05
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/algko-med-kalvar/

På rådjurspass

I söndags ringde väckarklockan tidigt. Det är konstigt hur man kan känna sig så pigg när man stiger upp tidigt en ledig dag för att åka på jakt. Annat är det då man måste stiga upp för att åka till jobbet, hur bra man än trivs där. Har ni också tänkt på det?

Vi har turen att bo nära till skogen – det är egentligen bara att gå ut och traska upp till skogs. Kallt var det, mätaren visade minusgrader och det var frostigt ute. Man såg redan då att det skulle bli en fin dag och bara solen gick upp skulle det också bli varmt.

Jag är rätt dålig på att bara sitta stilla, jag vill röra på mig. Någon vidare passkytt är jag alltså inte. Synd egentligen, jag är väldigt fascinerad av alla de som klarar av att sätta sig på en pall och sitta där utan att röra sig. Patte hör till den kategorin som sitter blickstilla, han rör inte en fena. Själv brukar jag ha med en bok på passen, annars traskar jag runt, täljer pinnar, sjunger… Inte riktigt vad man ska göra på pass alltså!

Vi smög oss sakta fram genom skogen, stannade och kikarspanade. Satt ner en stund och kikade. Njöt av att vara ute. Se naturen vakna, se solen gå upp och känna värmen som sakta kom. Höra fåglarna kvittra. Och förstås, fantisera om att den där bocken skull komma smygande. Men nej, det var inte min dag. Bättre lycka nästa gång!

Vi såg småfåglar i massor, flera harar, tranor och så lyckades vi smyga på en råget. Då lämnade vi snabbt området, för vi misstänkte det var samma get som vi sett med sitt kid bara några kvällar innan. Jag hoppas hon får ha sitt kid ifred, för det smyger på flera rävar runtom var vi bor också. I skogskanten såg vi också en annan råget, som såg ut att vara rund om magen.


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-05-23
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/pa-radjurspass/

Pulsen på max

I väntan på hösten sitter jag här och tänker på tidigare höstar, spännande jakter och jaktsituationer jag fått uppleva. Ingen dag är den andra lik I skogen. Hösten som gick, fick jag uppleva så mycket tillsammans med Patte och våra hundar. Jag är så tacksam för det – och spänd på vad kommande höstar har i beredskap… Tänkte bjuda med er på den jaktdag som etsat sig fast i mitt mine från i höstas.

Patte och jag var inbjudna som hundförare till jaktlaget i Smedsby-Böle för älgjakt i oktober. Vi tog med oss båda hundarna och åkte iväg, såklart. Vi tar vara på alla chanser vi får att jaga med hundarna. Skogstiden är så viktig! Jag är så tacksam för dessa inbjudningar, det är alltid så roligt att få komma till andra jaktlag och försöka hjälpa dem.

Passen delades ut och vi gjorde upp hur vi skulle gå med hundarna. Eftersom Rex är mer erfaren fick han ett lite större område. Själv skulle jag gå ett lite mindre område med Freya och eventuellt vinkla över till Patte och Rex när jag gått klart. Terrängen var inte den roligaste där jag skulle gå. Gallrad skog med sly överallt. Och blött. Jag trampade på i rätt god fart för att komma genom. Freya letade inte så bra och jag hade gett upp hoppet om att det skulle finnas en älg där.

Då försvann Freya. Inom hundra meter från mig började hon skälla. Och jag blev helt paff! Hon skällde konstigt, tyckte jag. Med pauser och grova, dova skall. Jag trodde hon skällde på fel vilt. Inte kunde det vara älg i alla fall. Björn föresvävade mig som hastigast, då de talat om att den passerat genom området. Jag meddelade på vhf att hon skäller, men att det låter märkligt. Jag skulle gå in och se efter vad det var. Tog bössan av axeln och öppnade linsskydden på kikaren. Sedan smög jag in. Det stod i en gles tallplantering. Först såg jag inget alls… Sedan såg jag benen. Älgben. Och sedan såg jag Freya, på gott avstånd från älgen. Jag förstod varför. Den var nämligen väldigt retlig och gjorde utfall mot hunden hela tiden, så hon måste rusa undan. Därav pauserna i skallet också.

Efter ett par utfall kunde jag konstatera att det var en tjur, en stor sådan. Inte lovlig – det är bara ensam ko och kalvar kvar på licensen här. Ungefär då kom Freya mot mig och fortsatte skälla. Och sedan kom tjuren. Rätt på mig! Huvudet nere så hornen var det jag såg. Och full fart. Jag behövde skydd och jag behövde det nu! Jag backade undan, skulle ta mig i skydd bakom en tall. Jag missade att det var en sten där och plötsligt ramlade jag. Då kastade tjuren om. Fem meter från mig svängde han tvärt om och Freya efter. Där satt jag kvar och undrade vad fan som hände. Sedan kom skakningarna. Jäklar så nära det varit..! Pulsen var på max och jag var alldeles skakig i knäna. Sträckte för övrigt en stor lårmuskel då jag trillade, not so nice.

Jag tog mig ut till vägen. Patte kopplade upp Rex, så inte han också skulle sätta iväg efter tjuren, som passerade genom deras område. Resten av dagen ägnade jag åt att lyssna på Freyas ståndskall som ekade genom skogarna kring Molnträsk. Ja, och så smög jag mig in på ståndet ett par gånger också. Som hon jobbar, min lilltjej! Jaktlaget fortsatte jaga med Patte och Rex, men hittade bara ko med en kalv. Skulle ha behövt vara dubbelkalv.

När jaktdagen avslutades, skällde Freya ståndskall på tjuren och Rex skällde ståndskall på kon. Hon hade lämnat kalven. En i jaktlaget åkte hem efter en kamera och fick lov att smyga in på Freyas ståndskall för att försöka få till några fotografier. Det slutade med att han stötte ekipaget och Freya svängde senare vid ett flera meter brett dike. Så då fick vi fast henne. Rex däremot, han var inte lika lätt att få fast. Det dröjde ända till halv tio på kvällen innan vi hann rusa mellan på en väg och koppla upp honom. Men nöjda var vi, som fick åka hem med alla hundar kopplade och sova…


Inlägg av: Sarah Ek den 2017-05-15
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/sarah/pulsen-pa-max/

Senaste inläggen

Stor vildsvinsjakt 10NOV18

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-06

Nu på lördag den 10 november 2018 har området som vårat jaktlag tillhör en stor vildsvinsjakt, eller det uppmanas iallafall att alla jaktlag inom området ska vara ute i skogen och jaga vildsvin. Vilket gör att det förhoppningsvis kommer vara mycket rörelse i skogen med både hundar och vildsvin. Vi gör detta för att hjälpas […]

Läs hela inlägget »

Älgjakten 2018

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-05

SÖNDAG 07OCT18: Älgjakten startade ju på måndagen den 8 oktober, men vi åkte ut till jaktstugan redan eftermiddagen dagen innan för att möta upp resten av jaktlaget. Vi har som en liten tradition att träffas dagen innan och umgås, käka lite go mat och snacka lite skit. Detta brukar vi göra dagen innan de olika premiärerna […]

Läs hela inlägget »

Bonde söker fru, kviga & Jämtland

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-11-04

Då var det dags för ett nytt inlägg här på bloggen och mycket har hänt sedan senaste inlägget. Vi börjar med Måndag den första Oktober då äntligen rådjursjakten drog igång och premiären bjöd på många fina drev. Dagen till ära han vi med 3 såtar och det levererades rådjur i alla såtarna. I första såten […]

Läs hela inlägget »

Längtan

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-27

Nu är det drygt en vecka kvar tills älgjakten är igång. 8de oktober kan inte komma fort nog. Har fått hem mina nya jaktbyxor från RevolutionRace och jag är verkligen kär. Sköna, slitstarka, vindtäta och snygga. Perfekt kombination. De är så redo för jakt. Det är även jag. Kan bara föreställa mig den dagen. Gå […]

Läs hela inlägget »

Nu är äntligen säsongen igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-05

Får väl säga gott nytt jaktår även fast det är mer än en månad sen. Säsongen är äntligen igång. Bockjakten började allt den 16 augusti. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå ut på premiärdagen, men var ute på helgen dock inget skjutet. Såg ett smaldjur som hoppade iväg så lätt annars var det lugnt […]

Läs hela inlägget »

Snart igång på allvar!

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-09-04

Tjaba Tjena där ute. Nu är denna långa väntan på höst och hundjakt snart över. Men vilken fantastisk sommar vi haft med mycket sol, bad, massor utav glass & kalla drycker. Ska jag vara ärlig så har denna sommar varit alldeles för varm och längtan efter höst olidlig, men nu är det äntligen snart den […]

Läs hela inlägget »

29 juni 2018 – vakjakt

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-29

Ikväll blir det en tur till jaktmarken och vakjakt på gris. Perfekt fredagskväll enligt mig! Hoppas på att få med mig en hem också, men det får vi helt enkelt se om de ens kommer ut från skogen. Med solen i ögonen är vi på väg ut och det ser ut att bli en fin […]

Läs hela inlägget »

Viktigt med en avslappnad hund

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-26

När fotboll är på schemat och fokuset ligger på matchen och spelarna så är det viktigt att Leiah kan slappna av och ta det lugnt. Därför har hon varit med vid sidan av fotbollsplanen sen dag ett. I mitt liv och i min vardag är det viktigt att hon är lugn och trygg i sig […]

Läs hela inlägget »

Det tog ett tag, men nu är vi igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-23

Efter att äntligen kunnat logga in här så är det dags för ett nytt blogginlägg. Senast jag skrev så berättade jag om min nya jaktkamrat, det här är mer än ett år sedan. Direkt efter där, under sommaren, då jag höll på att byta jobb och livet fortfarande var nytt med Leiah så glömde jag […]

Läs hela inlägget »

Min första räv!

Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo den 2018-05-28

Jag lovade ju att försöka dela med mig av lite material jag samlat på mig på sistone och något jag ju missat att berätta om är att jag skjutit min första räv! Det är ju någon form av skräckblandad förtjusning förknippad med jakten och även om rävar är skadedjur har jag alltid tyckt att de […]

Läs hela inlägget »

Magasin Vildmarken #11

November är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. På omslaget ser ni Josefin Wallin som nyligen var med på älgjakt uppe i Härjedalen tillsammans med elva andra tjejer – en unik jaktupplevelse med stort fokus på lagkänsla och samarbete.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »