Felicia Ströms blogg

Hunt together – Stay togehter? 

Ni är säkert många som har sett liknande hashtags på instagram, #hunttogetherstaytogehter, #huntingcouples, #jaktpar och så vidare så här tänkte jag ägna ett inlägg åt hur jag tycker att det är i verkligheten att dela jaktintresset med sin partner.
Om jag skulle få välja en enda sak i mitt liv som jag är tacksam för så måste jag säga att det är att jag träffade min man, Tobias såpass tidigt i livet som jag gjorde.
Vi blev ett par när vi var 16år och har väl ärligt talat varit oskiljaktiga sen dess och i somras gifte vi oss äntligen.

Jag var en ganska blyg tjej i skolan. Jag skötte mina betyg bra, hade vänner men var aldrig en i tjejgänget och höll mig väl på det stora hela ganska mycket i bakgrunden.
Jag har alltid älskar lantliv, djur och natur men hade nog aldrig kommit på tanken att jag skulle testa på jakt och skytte om det inte varit så att stora delar av Tobias släkt jagade så det var det som var min dörr in till hela jaktlivet.

I början när vi träffades så hade ingen av oss jägarexamen utan vi följde med andra ut på pass, då på framför allt älgjakt.
Vi fick med tiden blodad tand båda två och tog våra jägarlicenser med allt vad det innebär och sen dess är det helt klart jakten som har dominerat vår fritid.

När vänner i vår ålder frågar mig hur vi kan hålla ihop år efter år och hur vi dessutom aldrig tröttnar på att umgås med varandra så har jag ett kort, enkelt svar.
För att han är min största kärlek och bästa vän på samma gång.

Absolut, tjejkompisar som jagar är också något alldeles speciellt som jag tänkte komma till i ett annat inlägg, men fortfarande så finns det ingen som jag är så trygg med och som jag har så mycket roligt ihop med som Tobias.

Så har tycker jag då? Är det någon sanning i ”Hunt together, stay together” klyschan?

Jag säger absolut.
Jag älskar att dela mitt intresse med min partner. Vi är helt överrens om vad fritiden främst ska spenderas med och det ifrågasätts aldrig om någon av oss till exempel köper nya jaktprylar, söker licens på ett nytt vapen eller när någons klocka ringer klockan fyra en lördagsmorgon.

Vi får en helt annan kvalitets tid tillsammans när vi har en hobby vi båda älskar lika mycket istället för att man krystat ska försöka hitta på aktiviteter tillsammans och vi lär oss hela tiden av och hjälper varandra.

Vi hjälps åt med träningen av vår hund Stella och vi är dessutom två så att vi alltid enkelt kan gå ut och göra ett släpp på rådjur och ha en hundförare och en passkytt.

Bådas favoritshopping är i jaktaffärer och det lär vara få andra par som tycker att det är lina roligt att åka och shoppa kläder med sin partner än vi när vi åker och köper jaktkläder tillsammas.

Vi får dela så otroligt mycket fina upplevelser tillsammas. Fina soluppgångar i skogen, lyckan när hunden gör ett bra jobb, glädjen när den ena får skjuta någonting…

Det känns ärligt talat som jag skulle kunna fortsätta detta inlägg med hur många argument som helst men jag tror att ni alla förstått poängen här.

Jag älskar att få dela mitt intresse med den jag står närmast i livet och det ger oss båda så mycket gemenskap, kärlek och glädje.

/Felicia @huntingbyfelicia 


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-03-28
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/hunt-together-stay-togehter/

Söndag på skjutbanan

Eftersom vädergudarna beslutade sig för att bjuda på strålande solsken och till och med så mycket som arton plusgrader på högsta dagen var skjutbanan en given aktivitet i går.

Så efter morgonpromenaden med vovven packade vi bössor och matsäck i bilen och drog iväg.

Vi har en väldans tur med hur vi bor jag och gubben för vår klubbs skjutbana ligger bara någon kilometer hemifrån. Så i år har jag verkligen bestämt att massvis med träning ska göra lerduveskytte till min grej.

Missförstå mig rätt, jag har alltid tyckt att det är väldigt kul med både trap och skeet, men i och med att jag både jagat och skjutit mer med kula än med hagel så känner jag att jag behöver mer träning i år för att få det att bli ännu bättre.

Hur som helst, vi packade bilen och drog ut till där vi mötte upp några kompisar och hade en toppenhärlig dag i solskenet med både skytte och sen grillat till lunch.

Detta är vad jag tycker allra mest om med vår och sommarsäsongen, alla dagar och kvällar på skjutbanan med vänner.

Det är helt klart någonting som jakten har gett mig, en hel hög med fina vänner som har samma intresse som jag, det är jag så tacksam över! 

/  Felicia @huntingbyfelicia


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-03-27
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/sondag-pa-skjutbanan/

Presentation av mig 

Felicia Ström heter jag, jag är 24år gammal och bosatt i ett litet samhälle utanför Kil i Värmland som heter Nilsby tillsammans med min man, hund, två katter, en kanin och en hel hög med hönor och ankor.

Hemma på gården 


Till vardags pluggar jag till mellanstadielärare och där med brinner jag även lite extra för att lära barn om jakt, djur och natur.

Djur och natur har jag älskat så länge jag kan minnas men det var min man och hans familj som ledde in mig på spåret att tillslut själv ta jägarexamen.
Innan vi själva tog examen jag och mannen var vi med svärfar ut på ett antal älgjakter och det gav verkligen mersmak.
Jag minns speciellt första gången på allra första älgpasset jag var med på, då sköt svärfar en kviga, snacka om häftig upplevelse!

En av mina första älgjakter2012 gjorde jag själv slag i saken och tog jägarexamen och sen dess har älgjakten utökats till att jaga allt ifrån rådjur och vildsvin till räv, hare, kråka, bäver och så vidare. Alla jaktformer har helt klart sin charm.

En ung galt jag fick skjuta i höstasJag anser att jakten är en fantastisk sysselsättning som ger mig så mycket på många olika sätt.
Lugnet man får i naturen, möjligheten att äta egenskjutet viltkött, massvis med nya härliga vänner, det otroligt starka bandet man får till sin hund och så vidare.

Jag och min fina bästa jaktkompisMin vovve, Stella är en blandras av 75% Drever och 25% Jaktterrier och jagar i huvudsak rådjur även om något hardrev också stått på agendan ibland.
Att jaga med egen hund är helt klart någon speciellt, man kämpar ihop och det finns nästan inget som slår kämslamän när ens hund gör framsteg i skogen.
Stella är 1,5 år gammal och denna säsong som var hennes första ”riktiga” (året innan var hon liten valp) sköts två rådjur för henne.
Så kul när det går bra och vi kämpar på för utveckling och ännufler fällda vilt nästa säsong.

Första fällda viltet för StellaNu ska jag avrunda här innan det blir ett allt för långt inlägg, lärare som jag är så är detta med att skriva, och framför allt skriva mycket lite av min grej. 😉

Jag är iallafall mycket glad och tacksam över att ha blivit utvald till Team Vildmarken och jag hoppas att mina blogginlägg kommer underhålla er framöver!

/ Felicia @huntingbyfelicia


Inlägg av: Felicia Ström den 2017-03-26
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/felicia/presentation-av-mig/

Senaste inläggen

Nu är äntligen säsongen igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-05

Får väl säga gott nytt jaktår även fast det är mer än en månad sen. Säsongen är äntligen igång. Bockjakten började allt den 16 augusti. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå ut på premiärdagen, men var ute på helgen dock inget skjutet. Såg ett smaldjur som hoppade iväg så lätt annars var det lugnt […]

Läs hela inlägget »

Snart igång på allvar!

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-09-04

Tjaba Tjena där ute. Nu är denna långa väntan på höst och hundjakt snart över. Men vilken fantastisk sommar vi haft med mycket sol, bad, massor utav glass & kalla drycker. Ska jag vara ärlig så har denna sommar varit alldeles för varm och längtan efter höst olidlig, men nu är det äntligen snart den […]

Läs hela inlägget »

29 juni 2018 – vakjakt

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-29

Ikväll blir det en tur till jaktmarken och vakjakt på gris. Perfekt fredagskväll enligt mig! Hoppas på att få med mig en hem också, men det får vi helt enkelt se om de ens kommer ut från skogen. Med solen i ögonen är vi på väg ut och det ser ut att bli en fin […]

Läs hela inlägget »

Viktigt med en avslappnad hund

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-26

När fotboll är på schemat och fokuset ligger på matchen och spelarna så är det viktigt att Leiah kan slappna av och ta det lugnt. Därför har hon varit med vid sidan av fotbollsplanen sen dag ett. I mitt liv och i min vardag är det viktigt att hon är lugn och trygg i sig […]

Läs hela inlägget »

Det tog ett tag, men nu är vi igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-23

Efter att äntligen kunnat logga in här så är det dags för ett nytt blogginlägg. Senast jag skrev så berättade jag om min nya jaktkamrat, det här är mer än ett år sedan. Direkt efter där, under sommaren, då jag höll på att byta jobb och livet fortfarande var nytt med Leiah så glömde jag […]

Läs hela inlägget »

Min första räv!

Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo den 2018-05-28

Jag lovade ju att försöka dela med mig av lite material jag samlat på mig på sistone och något jag ju missat att berätta om är att jag skjutit min första räv! Det är ju någon form av skräckblandad förtjusning förknippad med jakten och även om rävar är skadedjur har jag alltid tyckt att de […]

Läs hela inlägget »

Namibia 2.0

Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo den 2018-05-16

Hej kompisar! Först och främst så vill jag säga att jag är medveten om att jag lyst med min frånvaro under en längre tid. Det beror delvis på att fokus behövt ligga på annat än bloggen ett tag samt tidsbrist, men framförallt beror det på att det är svårt att komma på intressant content när […]

Läs hela inlägget »

Inred med Gyttorp!

Inlägg av: Elin Kohlström den 2018-04-07

Vi städade och rensade i en utav uthusen här på gården i veckan. Jag hittade den här lådan, hade svårt att forsla iväg den på tippen så den fick följa med in i kåken istället. Förmodligen en gammal krut/dynamit låda. Den var i brukligt skick så jag putsa upp den lite och placerade den i […]

Läs hela inlägget »

Det räcker med det lilla.

Inlägg av: Elin Kohlström den 2018-03-21

Denna vinter och dess snömängd som har kommit har varit extra jobbigt för våra vilda djur. Jag stödutfodrar rådjuren här hemma, det är inte mycket men det är alltid något. Det är uppskattat och behövligt, och dom har fin utsikt här hemma när dom smaskar i sig maten. Just nu är det ett tio tal […]

Läs hela inlägget »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och högtidsstunderna avlöser varandra för oss som gillar jakt. Nyligen började fågeljakten, under månaden blir hjortjakten lovlig och älgjakten smyger igång i norr. Även gåsjakten är i full gång och vi har träffat Charlie Sandin, en man som ofta omnämns som en av Sveriges bästa gåslockare och som tillverkar lockpipor som säljs världen över.
Läs tidningen »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »