Daniel Stribys blogg

Det var ett tag sen!

Hej alla jägare därute! Jag hoppas ni alla har haft Diana på er sida den senaste tiden. Själv har jag haft fullt upp med jobb, renovering och jakt. 
I mitt fall har det blivit ganska mycket jakt på den lediga tiden. Det har bjudits på fina drevjakter, lockats räv, pürschats dov och jag har också äntligen gjort slag i saken och jagat duva. Inom ämnet duvjakt har jag en hel del att lära mig för det var riktigt roligt!

Jag bjuder på ett gäng bilder från mina olika jakter och lovar att försöka bättra mig med uppdateringarna. 

 

 

Räv inlockad med Clausen predatorcall 3. Ruskigt effektiv pipa.

En lyckad dovpremiär med en god vän!

Min första duva!

Från ett av många fina rådjursdrev den här säsongen.


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-10-19
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/det-var-ett-tag-sen/

Lyckad grisjakt!

Hej! Jag vet att jag är dålig på att blogga regelbundet men det finns andra saker som ska klaffa också. Förutom en hel del jobb, nytt boende och ett par besök uppe på skjutbanan så har jag jagat 3 gånger sen sist.

Förra veckan fick jag ett infall och ringde en kompis:
– Tja, ska du med ut?
– Självklart!

Någon timme senare var på på g ut tillsammans med min pappa. Jag hade bestämt mig för att sitta i ett nytt torn där jag tidigare hade sett en större ensam gris. Min kompis sattes på ett närbeläget pass som också har varit ganska hett under den senaste perioden. farsan satt på en helt annan bit på marken. 

Jag hade en hel del rådjur på mig under kvällen och även ett par harar. Men ingen gris. Min kompis hade ungefär samma utdelning. Rådjur och harar i mängder men inga grisar.

Precis när jag tänker bryta kliver den ensamma grisen ut. Jag visste direkt att det var den pga utseendet. Min kompis väljer då att bryta för att smyga åt mitt håll. Det skulle han inte ha gjort. Direkt när han kliver ner från tornet stöter han en gris som står 30-40m norr om honom. Tråkigt men det går fler tåg. 

Jag väntar och väntar på att vildsvinet ska ge mig ett bra läge men jag får inget bra läge. Till sist kliver grisen fram där vegetationen är lite lägre och glesare. Det ger mig ett läge och jag trycker av. Galten hade en flyktsträcka på ungefär 30m. Jag är verkligen nöjd med Tipstrike-kulan från Norma

Den närmaste tiden lär det bli en hel del skyddsjakt för min del. Använder ni någon speciell utrustning när ni skyddsjagar? Kläder, tillbehör eller har ni några speciella knep? Dela gärna med er i kommentarsfältet.

/Daniel  @dstriby


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-07-15
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/lyckad-grisjakt/

Många jakter i ett inlägg

Hej! Jag hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar.

Sedan jag skrev sist har det blivit ett par jakter som jag tänkte dela med mig av lite bilder ifrån.  

Först ut hade vi en spännande smygjakt på vildsvin på nationaldagen. Mycket observationer på suggor med och utan kultingar.

Hur många grisar är det egentligen?

Några dagar senare lyckades jag se en dov som var albino. Den har funnits på marken i två år och obsas väldigt sällan. Precis när vi skulle bryta fick vi syn på en ensam gris som efter en lång ansmygning visade sig vara en sugga. Hatten av, en kopp kaffe och sen hem för att sova ett par timmar.

Den vita dovhinden

Det jagades ett par gånger till veckan därpå och det observerades mycket dov och av någon anledning väldigt mycket grävling. Den enda grisen som sågs var en sugga med smått.

Och nu i förrgår var jag ute igen och körde ett svep. Vi hann faktiskt aldrig ens gå ut och sätta oss innan vi hade gris på oss. Men galten fick vind av oss och precis när tillfället gled oss ur händerna fick vi syn på en till gris. Men vi kunde faktiskt inte könsbestämma den och osäkerheten gjorde att jag avstod skott. Istället satt vi i säkert 90 min och tittade på 1 vildsvin, 2 rådjur och 2 rävar som satt och ylade på varsin sida på fältet.

Utöver dessa jakter har jag också hunnit med en hel del tornbyggande och viltvård i form av utfodring. Förhoppningsvis kommer jag ut en sväng imorgon för sen väntar en lång vecka av arbete.

/Daniel  @dstriby


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-06-24
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/manga-jakter-ett-inlagg/

Vildsvinsjakt x 2

Ny vecka, nya möjligheter.

På onsdagen fick jag ett ryck och åkte ner till ”min” mark för att kolla om grisarna varit i farten. Jag hade obs på älg, dov, rå, grävling och hare men ingen gris. Men så är det ibland och det är ändå det som är charmen med jakten. Man vet aldrig vad som ska hända.

Dagen därpå skulle några ur mitt nya jaktlag ut och vaka gris och jag bestämde mig i sista minuten att haka på. Att jaktlaget är nytt är väl en sanning med modifikation, jag har jagat på marken i nästan 15 år men det är först nu jag blivit medlem.

Samling kl 19:00 och därefter sattes det igång att planera. Jag själv gick på magkänslan och trodde stenhårt på ett område där jag tidigare sett ett ensamt vildsvin. Väl på plats uppstod viss irritation över att tornet hade flyttats och inte stod på sin ursprungliga plats. Men skiter det sig får man väl improvisera. Givetvis öppnade sig himlen strax efter jag kommit på pass men som tur var hade jag tagit med min regnponcho. Det slutade regna efter en stund och det blev genast en väldigt behaglig och rofylld plats att sitta på.

En ganska behaglig plats att sitta på efter att det slutat regna.

Efter ca 90 min hade jag bara observerat 3 rådjur och en hare. Då kliver det ut en gris tvärs över fältet. Magkänslan sa direkt att om grisen går någonstans så kommer det inte bli åt mitt håll och dessutom hade vinden skiftat och jag satt nästan i medvind. Snabbt upp på fötter och en ansmygning mot grisen påbörjades. På bilden ovan kan ni se en liten häll till höger. där lade jag mig och inväntade att grisen skulle börja röra sig ut på fältet eller följa diket. Där jag ligger på berghällen bedömer jag att jag har strax över 100 m till viltet.

Helt plötsligt får han myror i baken och bestämmer sig för att börja röra sig i snabbare tempo. Jäklar! Har han fått vind av mig?  Han rör sig bestämt ut på fältet och i ganska hög fart men helt plötsligt stannar han upp i min öppning. Jag ser mitt läge och skottet går.

Direkt efter skottögonblicket.

Galten tecknar inte alls på skottet utan sätter bara högsta fart ut på åkern. Men efter några sekunder ser jag att han börjar segna ihop och jag tyckte skottet kändes klockrent. Galten slår ihop efter en kortare flyktsträcka.

Framme på plats kan jag konstatera att kulan gått in där den skulle men att grisen stått aningen snett. Men jag är ändå väldigt nöjd med kombinationen Blaser R8 tipstrikekulan från Norma.

De övriga i gänget som varit ute hade en del obs på vildsvin men inget som var skjutbart. Det var riktigt kul att jag fick möjligheten att fälla den här galten och det var det första vildsvinet jag fäller på den här marken.

Jag önskar er alla en riktigt skitjakt och fortsatt trevlig helg!

 

 

/Daniel     //  @dstriby

 


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-06-03
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/vildsvinsjakt-x-2/

Summering av Elmia

Hej allihopa!

Nu har det gått några dagar sen Elmia game fair avslutades. Jag själv är supernöjd med mitt besök och längtar redan till nästa gång. För mig var det faktiskt mitt första besök på Elmia game fair. Jag har tidigare varit en trogen anhängare till Tullgarn game fair men Elmia har liksom aldrig blivit av.

Nu var det äntligen dags och kl 05:15 på fredagsmorgonen påbörjade tre morgontrötta herrar sin långa biltur ner till Jönköping. Väl framme insåg jag direkt att jag definitivt kommer boka en tvådagars nästa år. Nu hann man nätt och jämt arbeta sig igenom mässområdet för att få se vad som fanns. Tiden gick fort och visst hann man skaka tass med både kända och okända men jag hade velat ha mer av just den sociala delen.

Men mässan som sådan var riktigt bra och levde definitivt upp till mina förväntningar och mer därtill. Tyvärr var jag väldigt dålig på att ta bilder under mässan. Skärpning till nästa gång!

 

Vad tyckte ni om Elmia game fair 2017? Fanns det något extra bra eller dåligt? Lämna gärna en kommentar nedanför.

/Daniel  @dstriby


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-05-30
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/summering-av-elmia/

Hektiskt vecka

Hej allihopa!

Ny vecka inleds med en tjänsteresa till Skåne och arbete fram till torsdag. På fredag är det äntligen dags för Elmia! Vi är många som har längtat till denna helg.

Vad hände då förra veckan? En hel del faktiskt. I tisdags hjälpte jag till med vildsvinsinventering på en jaktmark jag jagat mycket på. Vi fick tyvärr bara ihop det till 5 grisar i vår grupp. Ett par timmars sömn och sen var det dags för jobb igen.

Torsdagen inleddes med jobb men på kvällen fick jag ta del av den glädjande nyheten att jag hade blivit invald i ett av jaktlagen jag jagat med under åren. Fantastiskt roligt! Det var i detta jaktlag som jag formats under åren till att bli den jägare jag är idag. Nu minns jag inte när jag gjorde min debut på den marken men jag vet att jag var med när pappa fällde ett rådjur i slutet på 90-talet och att jag gick mycket med vår stövare där under början av 2000-talet. Nu ser jag fram emot att inledningsvis lägga många timmar med rävlockspiporna på väl utvalda platser och att skyddsjaga vildsvin.

På fredagen fick jag ett ryck och bestämde mig för att åka ner med en jaktkompis till ”min” mark. Tanken var att vi skulle försöka fälla en liten gris men inga grisar syntes till. Men vi hade en väldigt fin kväll med mycket observation på dovvilt.

Ingen gris men dovarna höll mig sällskap på avstånd.

Nu väntar som sagt Elmia runt hörnet. Ses vi därnere? Tills dess, skitjakt!

 

/Daniel @dstriby

 


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-05-22
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/hektiskt-vecka/

Inskjuten bössa och arbetsdag.

Hej alla läsare!

Jag ber återigen om ursäkt för en något lång frånvaro och jag ska verkligen försöka bättra mig.

I förra veckan fick jag äntligen tillbaka mitt kikarsikte från Zeiss. I lördags kunde jag äntligen skjuta in det och konstaterade till min stora glädje att det knappt behövde justeras. Jag sköt in med 4 cm överslag på 80m. Ammunitionen jag använder inför kommande skyddsjakt blir Norma Tipstrike i 308w. Det blir andra säsongen som jag kör med den kulan. Den har fungerat bra och jag ser ingen anledning att byta.

På söndagen var det dags för arbetsdag och årsmöte i jaktlaget. Från början var tanken att vi skulle ha haft en dovviltsinventering den dagen men vi beslutade att skjuta på den ett par veckor. Efter mötet körde några igång med att bygga om ett torn och flytta om ett pass. Vi andra åkte och började bygga upp ett nytt torn på ett stället som jag tror kan bli riktigt bra. Vi gjorde ett litet avbrott för jaktårets kanske sista korvgrillning med jaktlaget och därefter fortsatte verksamheten. När tornen var klara åkte de flesta hem. Några av oss stannade kvar och körde lite städning och småfixade i jaktkojan.

Provkörning av nya tornet.

Nu väntar en lång period av jobb innan jag blir ledig igen lagom till Elmia. Syns vi där?


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-05-08
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/inskjuten-bossa-och-arbetsdag/

En nybliven jägares första vilt.

Jag vill börja med att önska alla läsare en Glad Påsk!

I ett tidigare inlägg berättade jag om att min kikare råkat ut för tråkigheter. Det har medfört att det inte har blivit någon jakt öht för min del. Därför tänkte jag ta tillfället i akt och köra en liten flashback från när en nybliven jägare sköt sitt första vilt.

 

Min lillebror André har kanske inte ett lika brinnande jaktintresse som jag själv och prioriterar inte jakten lika högt upp på listan men han grejade efter många om och men sin jägarexamen i slutet på oktober månad 2016. Han hade tidigare följt med och jagat under uppsikt i spannmål och på rävlock men aldrig suttit med bössa på pass tidigare. Eftersom han inte hade en egen bössa eller licens så fick vi sitta två på passet.

Det var i slutet på november och det var första drevjakten på marken sedan hornbärande dov åter blivit lovlig. Jag kände redan på morgonen i luften att det här kommer bli en bra dag. Ni vet de där dagarna när man bara vet det?

 

Väl på plats i jaktstugan beslutades det att det skulle jagas i två såtar. I den första blev jag tilldelad ett trångt pass och tog beslutet att låta lillebror sitta bredvid. Jag tycker det är nyttigt för honom att få se att pass kan skilja sig ganska mycket åt. Det är inte riktigt schysst att sätta en purfärsk jägare på ett ”revolverpass”. Första såten bjöd inte på speciellt mycket action mer än att vi hade ett gäng dovar framför oss men jag såg ingen möjlighet att avlossa ett säkert skott mot rätt vilt.

Efter återsamling och fika bad jag om att få ett lite öppnare pass med hänsyn till min lillebror. Vi blev tilldelade ett pass som i normala fall är ett ganska dåligt pass på drevjakt men ett fenomenalt pass för vak och lockjakt. Man kan inte få allt och ska han få en chans vill jag att han ska kunna förvalta den väl. Passet i sig är öppet med långa avstånd runtom sig då det är beläget på en holme på en åker.

 

På passet hör vi på radion hur hunden är släppt och drevet efter dov går norrut och det var väl en magkänsla jag hade från början. Det är nackdelen med bakpass men jag hoppades nog mest på att det skulle kliva ut en dov som inte var driven. Vi sitter nog i en 50 minuter och lillebror börjar uppvisa stora tendenser till otålighet, han vrider och vänder på sig, hostar och framförallt fryser han. Alla de där ingredienserna som behövs för att en försiktig dov INTE ska visa sig. Drevet går långt norr om oss och vi sitter verkligen offside.

Så berättar hundföraren att något drog iväg framför honom i en tätning och det går norrut. FAN! Vi sitter ju sydväst från honom.

Då knackar det till framför oss och döm av min förvåning när det rasar ut 6 vildsvin i riktning rakt mot oss. 2 större grisar och 4 mindre. Jag säger åt honom att göra sig klar och att den sista grisen är den vi ska rikta in oss på. Suggan och de 4 smågrisarna klampar upp alldeles bredvid oss men galten stannar 30 meter framför tornet och vrider upp full bredsida.

– Skjut när du är redo. PANG!

Skottet går, det dammar till i bogen och galten drar iväg en 20-30 meter innan den odramatiskt slår omkull och blir liggande på åkern. De övriga vildsvinen rundar oss och går ur såten.

Gratulationerna kommer in över radion och det är det här som är värd all väntan. Att se en nybliven jägare skaka av jaktfeber och att se den där lyckan i deras ögon. Vilken belöning det är för alla oss andra jägare som får uppleva dessa ögonblick.

Känner ni igen den där blicken?

Nu  tog ju inte historien slut här utan han fick också lära sig att har man avfyrat ett skott så får man löpa linan ut. Det började med att dra ut vildsvinet över en lång och lerig åker, ett ganska behagligt alternativ jämfört med många andra scenarion. Därefter följde urtagning med lite hjälp från mig samt avpälsning med assistans från Robin och pappa.

Lillebrors första vilt

Nu återstår bara att se hur mycket han kommer att jaga under den kommande säsongen.

 

/Daniel @dstriby


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-04-15
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/en-nybliven-jagares-forsta-vilt/

Snöpligt avslut på kompisjakt

Hej kära läsare. Jag ber om ursäkt att den andra delen av föregående inlägg har dröjt. Jag har bokstavligen varit begravd i jobb och andra åtaganden.

Efter vårt besök på skjutbiografen gick det ett par dagar innan min kompis ringde mig i ett annat ärende. Som vanligt gled snacket in på jakt och han frågade mig om vi inte skulle ut på hans mark och göra oss ett försök på ett gäng smågrisar som rört sig i ett område den senaste tiden. 0.1 sekunder efter frågan föll tackade jag ja och kastade mig in i bilen och åkte mot min kompis marker.

Vi hade bestämt att vi skulle mötas hos hans pappa och snacka lite skit och gå igenom kommande jakt. När jag kom dit så snöar vi in oss på ämnet kulvapen. Kompisen går i köpartankar och behöver en ny kulbössa.

– Men jämför min och din farsas då. Då får du se hur det blir med dämpare.

Springer och ska hämta pangen och upptäcker till min fasa att bössan inte ligger där. Under hela min jägarkarriär har jag ALDRIG åkt utan bössa, slutstycke eller ammunition. Men nu var det dags. Varför just idag när vi redan är sent ute? FAN!!

Kastar mig in i bilen och åker och hämtar bössan. Därefter möter jag upp R på hans mark. Vi bestämmer oss för att jag ska sitta på ett bakpass.

Väl på plats i tornet laddar jag och visualiserar mig var jag tror grisarna ska komma om de väljer den här vägen. 3 ggr förstoring kan kikarsiktet gott stå kvar på. Efter en timme har jag sett två rådjur men inga grisar. Det börjar skymma och jag har hört en del liv i skogen mittemot. 
I samband med detta kommer det ut två rådjur på ca 150m. Jag har ingen handkikare med mig och ska könsbestämma dem och vrider upp på kikarsiktet.
Det var du tusan vad suddigt det är. Har jag andats på linsen igen? Nä ingen imma på linsen.
Då slår det mig att mitt kikarsikte precis har havererat mitt under pågående jakt. Jag provar att ändra på fokus och zoom men det är tvärkört. Men någonstans är jag ändå glad över att det händer nu och inte när man står som gäst mitt under pågående drevjakt. 
Meddelar R om mitt tråkiga avslut och vi bryter en halvtimme senare. Ingen obs på gris men vi tror att vi hade fått se dem om vi suttit kvar en stund till

Dagen efter åkte jag och lämnade in kikarsiktet och förhoppningsvis är Zeiss redan klara med det snart. Jag vet inte vad som har hänt mer än att kikaren blev totalsuddig. Jag misstänker att en lins har släppt. 

Daniel / @dstriby


Inlägg av: Daniel Striby den 2017-04-04
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/daniels/snopligt-avslut-pa-kompisjakt/

Skjutbiograf och snöpligt avslut på kompisjakt.

Hej igen!

Då tänkte jag summera lite vad som har hänt i mitt jägarliv under den föregående veckan. Tråkigheterna tar vi i del två, vi börjar med det roliga!

För cirka 3 veckor sedan bokade jag två timmar på en skjutbiograf åt mig och några jaktkamrater. Ingen av oss hade tidigare varit på en sådan anläggning utan vi hade endast hört andra människors erfarenheter från såväl jaktbrasan som via olika jaktreportage. Det var egentligen bara positiva saker vi hade hört men själva var vi nog lite skeptiska. Kan det verkligen bara vara fördelar?

Och förra söndagen var det äntligen dags. I samlad trupp anlände vi på Huntyard & Berras vid Arlanda stad och det kändes i luften att det var lite nervöst i gänget.
– Aa var beredd nu grabbar för nu kommer ni få se på bommar.
– Äsch du är ju en bra skytt! Jag däremot kommer nog få skämmas en del.

Lite prestationsångest led vi nog av och alla var nog lite oroliga för hur ärligt en biograf faktiskt återspeglar skyttet. De flesta av oss vet nog säkert hur tungt det kan kännas på älgbanan emellanåt när man tappar sista skottet eller har en riktigt dålig dag. Det enda man kan glädjas åt är att ingen annan förutom banansvarig fick se spektaklet. Men här måste du dela med dig av resultatet till de övriga.

Det började med kaffe och en mycket bra genomgång av biografen och hur upplägget såg ut. Man skjuter ett antal serier och därefter kaffe och vila en stund för att sedan köra på igen. Undertecknad var först ut eftersom jag var vänsterskytt. Aldrig har vi några fördelar! Jag har alltid sett mig själv som en medioker till halvdålig kulskytt trots att jag ändå alltid har fått omkull det jag skjutit på.

Det började med en stillastående älg som jag skulle placera 3 skott i. Lätt som en plätt. Faktiskt t.om lättare än på älgbanan. Och jag reflekterade direkt över att det kanske är för att det återspeglar det man ser i skogen till skillnad från en papptavla. Därefter sköt vi ett par serier på smygande hjortar, betande rådjur och grisar som kom som skjutna ur en kanon. Och till min stora lycka och förtjusning stämde det för mig i stort sätt under hela vår timme i biografen. När jag kom ut var jag faktiskt en smula förvånad över mig själv och de övriga. Ingen press, stress eller dåliga serier. Mycket peppande ord och glädje infann sig bland oss och all prestationsångest folk hade haft var som bortblåst. Ungefär här träffade vi nästa gäng ur jaktlaget som skulle in och bekänna färg.

– Var det så svårt som det såg ut på skärmen? Jag kommer ju aldrig greja det där tempot! Sköt du jägarmässigt?

Jag gav rådet till min kompis att slappna av och gå in med mindseten att det kommer vara jättekul. Sätt dina gränser själv och strunta i hur andra skjuter.

Först och främst. Nej det var inte svårt. I själva verkat var det faktiskt mycket lättare än exempelvis på älgbanan. Vissa av oss upplever den där inre stressen över att man måste skjuta bra. Det är liksom ett krav för att få godkänt och alla vet vad som är godkänt eller icke godkänt. Här finns inte det kravet. Du kan släppa älgen om det inte känns rätt och han kommer igen eller till din förvåning så kommer faktiskt ko och kalv. Dessutom skrev jag tidigare ovan att jag tror att det blir enklare när du ser den riktiga bilden och inte en papptavla. Hjärnan kopplar ihop det bättre och du har mer fokus.

För det andra fick jag möjligheten att träna på flera saker som jag inte gör i vanliga fall. Jag har ett högerdominant öga men är vänsterskytt. Här kunde jag prova att skjuta med båda ögonen öppna vilket jag sällan eller aldrig gör i skogen eller på banan med rädsla för att misslyckas. Här provade jag det och det gick galant. Även en sån sak som att skjuta uppföljningsskott var något jag tränade mycket på. Att skicka iväg en extra kula på ett löpande vilt har jag sällan behövt göra. Här fick jag kvittot på att jag kan göra det om jag behöver och att det stämmer, både bakom och framför bössan.

Och för det tredje. Här kan du chansa! På biografen kan du prova att skjuta de där skotten som du aldrig vill behöva skjuta i skogen. Bara för att se att du kan och att kapaciteten finns om det skulle behövas.

Jag ser egentligen bara fördelar med skjutbiograf och jag kommer definitivt besöka en sådan oftare.Senaste inläggen

Stor vildsvinsjakt 10NOV18

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-06

Nu på lördag den 10 november 2018 har området som vårat jaktlag tillhör en stor vildsvinsjakt, eller det uppmanas iallafall att alla jaktlag inom området ska vara ute i skogen och jaga vildsvin. Vilket gör att det förhoppningsvis kommer vara mycket rörelse i skogen med både hundar och vildsvin. Vi gör detta för att hjälpas […]

Läs hela inlägget »

Älgjakten 2018

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-05

SÖNDAG 07OCT18: Älgjakten startade ju på måndagen den 8 oktober, men vi åkte ut till jaktstugan redan eftermiddagen dagen innan för att möta upp resten av jaktlaget. Vi har som en liten tradition att träffas dagen innan och umgås, käka lite go mat och snacka lite skit. Detta brukar vi göra dagen innan de olika premiärerna […]

Läs hela inlägget »

Bonde söker fru, kviga & Jämtland

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-11-04

Då var det dags för ett nytt inlägg här på bloggen och mycket har hänt sedan senaste inlägget. Vi börjar med Måndag den första Oktober då äntligen rådjursjakten drog igång och premiären bjöd på många fina drev. Dagen till ära han vi med 3 såtar och det levererades rådjur i alla såtarna. I första såten […]

Läs hela inlägget »

Längtan

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-27

Nu är det drygt en vecka kvar tills älgjakten är igång. 8de oktober kan inte komma fort nog. Har fått hem mina nya jaktbyxor från RevolutionRace och jag är verkligen kär. Sköna, slitstarka, vindtäta och snygga. Perfekt kombination. De är så redo för jakt. Det är även jag. Kan bara föreställa mig den dagen. Gå […]

Läs hela inlägget »

Nu är äntligen säsongen igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-05

Får väl säga gott nytt jaktår även fast det är mer än en månad sen. Säsongen är äntligen igång. Bockjakten började allt den 16 augusti. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå ut på premiärdagen, men var ute på helgen dock inget skjutet. Såg ett smaldjur som hoppade iväg så lätt annars var det lugnt […]

Läs hela inlägget »

Snart igång på allvar!

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-09-04

Tjaba Tjena där ute. Nu är denna långa väntan på höst och hundjakt snart över. Men vilken fantastisk sommar vi haft med mycket sol, bad, massor utav glass & kalla drycker. Ska jag vara ärlig så har denna sommar varit alldeles för varm och längtan efter höst olidlig, men nu är det äntligen snart den […]

Läs hela inlägget »

29 juni 2018 – vakjakt

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-29

Ikväll blir det en tur till jaktmarken och vakjakt på gris. Perfekt fredagskväll enligt mig! Hoppas på att få med mig en hem också, men det får vi helt enkelt se om de ens kommer ut från skogen. Med solen i ögonen är vi på väg ut och det ser ut att bli en fin […]

Läs hela inlägget »

Viktigt med en avslappnad hund

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-26

När fotboll är på schemat och fokuset ligger på matchen och spelarna så är det viktigt att Leiah kan slappna av och ta det lugnt. Därför har hon varit med vid sidan av fotbollsplanen sen dag ett. I mitt liv och i min vardag är det viktigt att hon är lugn och trygg i sig […]

Läs hela inlägget »

Det tog ett tag, men nu är vi igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-23

Efter att äntligen kunnat logga in här så är det dags för ett nytt blogginlägg. Senast jag skrev så berättade jag om min nya jaktkamrat, det här är mer än ett år sedan. Direkt efter där, under sommaren, då jag höll på att byta jobb och livet fortfarande var nytt med Leiah så glömde jag […]

Läs hela inlägget »

Min första räv!

Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo den 2018-05-28

Jag lovade ju att försöka dela med mig av lite material jag samlat på mig på sistone och något jag ju missat att berätta om är att jag skjutit min första räv! Det är ju någon form av skräckblandad förtjusning förknippad med jakten och även om rävar är skadedjur har jag alltid tyckt att de […]

Läs hela inlägget »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #11

November är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. På omslaget ser ni Josefin Wallin som nyligen var med på älgjakt uppe i Härjedalen tillsammans med elva andra tjejer – en unik jaktupplevelse med stort fokus på lagkänsla och samarbete.
Läs tidningen »