Kategori: Vapen

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

SEVEN DEADLY SINS – Ett gevär med en historia

De som inte har jakten i blodet kanske inte förstår fascinationen som jägare över hela världen känner för vackra vapen. Det krävs en riktig jägare för att förstå och uppskatta känslan när man känner av den lena träkolven som övergår till det behandlade stålet, får se välgjord gravyr och uppskatta det enastående handarbetet och tekniken i ett gevär som det som här presenteras från Karl Hauptmann Jagdwaffen i Österrike.
Läs hela inlägget >>

Savage Arms A17 – En Halvautomat med precision i 17HMR

Det finns ett talesätt om att den som den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Personligen avskyr jag att över huvud taget behöva vänta. Livet är för kort för att vänta och så har jag även känt inför Savage Arms A17. Den visades vid den stora årliga vapenmässan Shot Show Las Vegas 2015.
Läs hela inlägget >>

Browning Bar MK3

Brownings nya Bar MK3 utlovas vara deras mest tillförlitliga och precisa halvautomat. Nytt för 2017 är dess helsvarta kompositstock med klassisk stil och linjer.
Läs hela inlägget >>

Vildmarken testar: Mossberg 590

Vildmarkens RIckard Faivre har testat Mossberg 590 pumphagel. O.F. Mossbergs & Sons är en amerikansk vapentillverkare som grundades 1919 av Oscar Frederick Mossberg som föddes 1866 i Svanskog, Värmland. Han emigrerade till Amerika 1886 och tog först arbete hos några olika vapentillverkare och bidrog med ett antal egna vapenpatent.

Läs hela inlägget >>

Sauer 404 Synchro XT – Det ultimata jaktgeväret?

Sauer 404 är en ny modell från Sauer. Den ersätter den tidigare 202 och en del menar att det enbart är en vidareutveckling av 202. Jag, likt en andra, tycker dock att det är så mycket som är nytt och förändrat att man faktiskt kan säga att det är en ny modell. En riktigt bra sådan.

Läs hela inlägget >>

Från SHOT Show: Aimpoint förstoringsmoduler

I samarbete med Bearplay.se kommer ännu ett klipp från USAs största jaktmässa. På SHOT Show 2016 i Las Vegas gav Aimpoints Pär Karlsson oss en presentation av deras nya förstoringsmoduler. Aimpoint 3XMag och 6XMag som är speciellt utformade för kompatibilitet med Aimpoints rödpunktsikten för att nå maximal flexibilitet och bättre prestanda under jakt.

Läs hela inlägget >>