Kategori: Nyheter

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Beretta Shooting Show på Swedish Game Fair

Swedish Game Fair är den naturliga mötesplatsen för alla som gillar och är intresserade av jakt, fiske och hundar. Ett av många företag som väljer att satsa på 2019 års mässa vid Tullgarns slott är Sako Sverige, som tillsammans med den amerikanska skytteprofilen Scott Robertson arrangerar Beretta Shooting Show.
Läs hela inlägget >>

Premiär för ny jaktserie på SVT

 Under våren kommer en ny svensk jaktserie att börja sändas på SVT. Jaktliv är namnet på programmet och under åtta program får tittarna följa med på jaktäventyr från norr till söder. Huvudpersoner i programmet är jägarna Evelina Åslund Bäck och Peter Ekeström.

Läs hela inlägget >>

Diskussioner kring den afrikanska svinpesten

För att kunna utrota den afrikanska svinpesten i Europa så spelar jägarna en nyckelroll, och alla berörda parter behöver kunna samarbeta. Ungefär så löd ett av de viktigaste budskapen på den internationella konferensen ”Att förbereda Europas jägare på att utrota den afrikanska svinpesten” som arrangerades av Face och EU-kommissionen.

Läs hela inlägget >>

Jägareförbundet bjuder in till debatt

Inte sedan i början av 2000-talet har det gjorts någon större översyn av jakttiderna, men nu är det saker på gång. Nyligen har Jägareförbundet skickat ut ett underlag med nya jakttider i länsföreningar och kretsar och nu hoppas de på stort engagemang.

Läs hela inlägget >>

Tre män gripna efter vapenstöld

Under onsdagen greps tre män i Sörmland, samtliga misstänkta för vapenstöld. Enligt Katrineholms-Kuriren slog ögonvittnen larm om stölden efter att de hade sett männen ta sig in i bilen och snabbt försvinna därifrån med ett jaktvapen.

Läs hela inlägget >>

JO-anmälningar efter avlivad varg

Det har blivit starka diskussioner efter tisdagens händelse då en varg attackerade ett rådjur på en villatomt i Tierp. Efteråt dröjde sig vargen kvar varav polisen beslutade att den skulle avlivas enligt jaktlagens nionde paragraf eftersom det inte kunde uteslutas att vargen var farlig.

Läs hela inlägget >>

Nytt för 2019: Blaser R8 Ultimate

Blaser tar sina ergonomiska tumhålskolvar till en ny nivå när de under jaktmässan Jagd och Hund i Dortmund, Tyskland. Den nya Ultimate-kolven kommer med många praktiska fördelar, så som justerbart kindstöd och dämpad eller justerbar bakkappa.

Läs hela inlägget >>