Kategori: Nyheter

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Björnjakten avlyst i Västerbotten

Under måndagsmorgonen gick länsstyrelsen ut med information om att  björnjakten nedanför odlingsgränsen hade avlyst och att bara en björn återstod ovanför densamme. Strax efter lunch sköts den 28:e björnen i Västerbotten för året och därmed är jakten helt avlyst.

Läs hela inlägget >>

Jägare skadad av björn i Härjedalen

Enligt uppgift skadades en jägare av en björn under halvtiotiden på fredagsmorgonen alldeles i närheten av Lillhärdal i Härjedalen. Knapphändig och preliminär information från polisen säger att björnen efter att ha blivit skadeskjuten attackerade och bet jägaren flera gånger.

Läs hela inlägget >>

Oväntat möte med björn

Under lördagskvällen släppte en jägare iväg sin hund på grävlingsspår utanför Järvsö i Hälsingland. En kompis till honom meddelande att en grävling gick över vägen. Jägaren släppte då hunden på spåret. Strax därefter blev det ståndskall och han gick ditåt. Cirka 40 meter från ståndskallet såg han gråhundstiken i pannlampans sken. Men de var inte ensamma, strax därefter kom det fram en björn.

Läs hela inlägget >>

Klart för stängsel mellan Danmark och Tyskland

Under måndagen sade den danska Miljøstyrelsen ja till ett viltstängsel på gränsen mellan Danmark och Tyskland. Stängslet ska hålla vildsvin borta och därmed även den afrikanska svinpesten. Danmarks ekonomi skulle drabbas hårt om sjukdomen drabbade landet på grund av tamgrisproduktionen, men förslaget har mött kritik.

Läs hela inlägget >>

Ökad älgstam i Värmland

Spillningsinventering visar att älgstammen kan vara på väg upp igen. Resultaten kan dock vara lite osäkra på grund av den svåra vintern och den mycket torra sommaren – något som kan ha påverkat antalet födda kalvar och överlevande fram till höstens jakt.

Läs hela inlägget >>

WeHunt 4.0 lyfter jaktupplevelsen

WeHunt Nordic AB erbjuder lösningar som förenklar administrationen och ökar säkerheten för jägare under hela jakten. I samband med årets upplaga av Swedish Game Fair på Tullgarns slott presenterades appen WeHunt 4.0.

Läs hela inlägget >>