Kategori: Nyheter

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Nekas startskottspistol

En 75-årig man från Växjö har tröttnat på sällskap av vildsvinen när han plockar bär och svamp i skogen.  Han beslöt sig därför för att ansöka om licens för startvapen – något som nu nekats av både Polismyndigheten och efter överklagan även av Förvaltningsrätten i Växjö som inte menar att det finns ett godtagbart skäl.

Läs hela inlägget >>

Bullbjörnar upptäckta

Av de 100 björnar som fälldes under björnjakten i Jämtland i år så hade två av dem bröd, bullar och potatismos i magen – föda som inte är tillåtet att använda i åtlar.

Läs hela inlägget >>

Majoritet är för bågjakt

I somras gav Naturvårdsverket ett förslag på att tillåta bågjakt i Sverige. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och det har stundtals blåst en hel del gällande förslaget. Jägarkåren själva har olika åsikter, men när länsstyrelsernas remissvar i frågan kom in så var en majoritet för bågjakt, dock vill flera gå längre vid införandet än förslaget som Naturvårdsverket gav.

Läs hela inlägget >>

Älgjägare attackerad av björn

I helgen attackerades en älgjägare av en björn i Myckelgensjö i Örnsköldsvik kommun. En rutinmässig anmälan om grovt jaktbrott gjordes, men den första bedömningen från polisen är att jägaren handlade i nöd.

Läs hela inlägget >>

Aggressiv älg i Lindome skjuten

Under söndagen sköts den älgko som sedan i somras gjort livet surt för invånarna i Lindome. Tillsammans med två kalvar har de rört sig ibland villaområdena och under de senaste månaderna har två kvinnor skadats svårt efter älgattacker.

Läs hela inlägget >>