Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Jaktreportage: Älgjakt i storoxarnas rike

Hösten 1978 minns alla jägare i Strömsjönäs. De som inte var där har med all sannolikhet fått höra berättelsen om jaktdagen när sju stora älgtjurar ramlade i backen – allt inom loppet av 40 minuter. 101 taggar fördelat på sju djur gjorde att bygden fick namnet storoxens hemland. Och de stora älgoxarna finns fortfarande i de vackra skogarna runt Strömsjön. [Text & foto: Joakim Nordlund]

Läs hela inlägget >>

Jaktlycka för Erica Ling

Erica Ling bor i Järvsö, Hälsingland, tillsammans med sin sambo Alexander, jämtarna Aijko och Frisco och norrbottenspetsen Torsten. I slutet på augusti var de ute på björnjaktens första dag. Här är hennes berättelse.
Läs hela inlägget >>

Björnjakt med dramatisk vändning

[JÄMTLAND] Under den femte dagen på årets björnjakt var Robert Salomonsson och hans hundar medbjudna på jakt i Jämtland. Det dröjde inte länge innan en situation uppstod som kunde slutat illa när en björn plötsligt stod över en av passkyttarna.
Läs hela inlägget >>

Bockjakt i Almunge

Fredrik Beck, 22 år, kan trots sin unga ålder titulera sig yrkesjägare. Efter att ha gått på jakt- och viltvårdsskola på ForshagaAkademin i Värmland flyttade han för ett år sedan ner till Almunge för att jobba på Roslagens Jakt & Vilt. Nyligen följde Vildmarkens Jessica Ädel med honom ut på bockjakt.
Läs hela inlägget >>

Troféjaktens konsekvenser

I samband med premiären av den starkt jaktkritiska dokumentären ”Safari” den 24 maj har det vuxit fram en ny debatt om troféjaktens berättigande på 2000-talet. Är det tal om en moraliskt förkastlig verksamhet som bör förbjudas så snart som möjligt, eller är jakten viktig – kanske till och med nödvändigt – för naturvården i Afrika? [Text och foto: Jens Ulrik Høgh]
Läs hela inlägget >>