Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Rasmus Boström inför björnjakten

Björnjakten närmar sig och förberedelserna är i full gång, både för oss jägare och för våra fyrbenta vänner. I alla fall borde det vara så.

– Hundarna är allt. Det spelar ingen roll hur bra förberedd jag är, om inte hundarna är väl förberedda så kommer ingenting fungera ändå, säger den kände björnjägaren och filmproducenten Rasmus Boström när Magasin Vildmarken når honom.

Läs hela inlägget >>

WeHunt 4.0 lyfter jaktupplevelsen

WeHunt Nordic AB erbjuder lösningar som förenklar administrationen och ökar säkerheten för jägare under hela jakten. I samband med årets upplaga av Swedish Game Fair på Tullgarns slott presenterades appen WeHunt 4.0.

Läs hela inlägget >>

Oförglömliga bockjaktsäventyr i Polen

Bockjakten har alltid haft en speciell plats i mitt jägarhjärta. Ända sedan jag var i England, och jagade bock i högbrunsten för sex år sedan, har jag velat planera ett nytt bockjaktsäventyr utomlands. Efter en del egna funderingar, och efter att ha diskuterat med jaktresebyrån Diana Jaktresor, föll valet på att besöka Polen i brunsttider. [Text & foto: TOBIAS ÅBERG]
Läs hela inlägget >>

8 tips för en lyckad bockjaktspremiär

Tobias Åberg från Red Moose gästspelar återigen i Magasin Vildmarken. I detta nummer bjuder han dels på ett bockjaktsreportage från Polen men bjuder också på många matnyttiga tips för en lyckad premiär den 16 augusti. Nedan följer åtta tips som kan öka dina chanser och effektivisera din jakt efter råbock.
Läs hela inlägget >>

Varma vädret stoppar jakt med hund

[KALMAR] Länsstyrelsen i Kalmar har tillfälligt stoppat jakt och träning med hund. Mellan den 1 augusti till den 30 september är det inte tillåtet att jaga eller träna på vildsvin och älg i länetVarma vädret stoppar jakt med hund.

Läs hela inlägget >>

Halland förbjuder hundanvändning vid vildsvinsjakt

I slutet av förra veckan skrev vi om att länsstyrelsen i Kalmar län i förra veckan tog beslut om att stoppa jakt och träning på vildsvin och älg under augusti och september. Blekinge har tidigare gått den här vägen (dock begränsat beslutet till vildsvinsjakt) och nu gör länsstyrelsen i Halland samma sak, det vill säga stoppar hundanvändningen vid vildsvinsjakt mellan den 1 augusti till den 30 september.

Läs hela inlägget >>