Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Naturreservat öppnar åter upp för jakt

Naturreservatet Kronoberg i Växjö har tidigare varit ett område där det bedrivitets jakt och nu är det dags igen. Detta eftersom Statens fastighetsverk har arrenderat ut omfattande delar av reservatet. Arrendet räknas som nytt eftersom det inte har bedrivits någon jakt här på flera år.

Läs hela inlägget >>

Utökad jakt på skarv

Skyddsjakt på skarv har tidigare varit möjlig i Furusundsleden i Stockholms län, men nu utökas den ytterligare. Tilldelningen blir större och jaktområdet likaså. Skyddsjakten pågår fram till april år 2019 och under den perioden får 1500 skarvar fällas. 

Läs hela inlägget >>

Tracker SUPRA Lady

Tracker SUPRA är en utveckling av dess tidigare modell G1000, som då var världens första hundpejl som arbetar på både 2G- och 3G-nätet. Med en kraftfullare antenn ger SUPRA den bästa möjliga mottagningen, även under extrema förhållanden.  Utvecklingen av hundpejlar har under de senaste åren gått som tåget.

Läs hela inlägget >>

Smygjakt på Virå Bruk

Tillsammans med jaktkanalen Bearplay reste vi till Virå Bruk för att uppleva smygjakt på vildsvin, med en twist. För första gången skulle vi få chansen att bedriva smygjakten från både vatten och land.

Läs hela inlägget >>