Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Bakom kulisserna på Wild Boar Fever X

Högintensiv vildsvinsjakt och skytte i världsklass är några av ingredienserna i Wild Boar Fever X som nyligen hade premiär på streamingtjänsten MyOutdoorTV. Ystad-pågen Alexander Nordin var en av de lyckligt utvalda som fick åka till Frankrike för några intensiva dagars filminspelning.

Läs hela inlägget >>

Bäverjakt på Kusån

Bäverjakten i norra Sverige höll på att frysa inne. Först när en vecka återstod av jakten släppte isen på Kusån utanför Boden. Vår frilansskribent Joakim Nordlund följde med ut på en jaktform som ofta erbjuder både starka naturupplevelser och spännande dramaturgi.

Läs hela inlägget >>

Älgtjurarna i parningslandet

Dånet från den stora forsen är kraftfullt och står man på bron kan man till och med känna vattenmassorna dundra under fötterna. Vid berget Kiimamaa några kilometer därifrån brunstar älgtjurarna i det som fått namnet Parningslandet. 

Läs hela inlägget >>

Andjaktspremiär med Norma Wetland

Sedan 1902 har Norma utvecklat och tillverkat kulammunition i absolut toppklass för jägare och sportskyttar runt om i världen. Tillsammans med några av dem, närmare bestämt VM-medaljörerna Nathalie Larsson, Rebecka Bergkvist och Victoria Larsson, och de helhjärtade jägarna Viktoria af Sandeberg och Ulrika Karlsson-Arne, begav vi oss till Finspång och en efterlängtad andjaktspremiär som skulle visa sig bjuda på både goda skratt och fällda fåglar.

Läs hela inlägget >>