Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Vildmarken testar Hornady Precision Hunter

Att testa ny jaktammunition ger mig alltid dubbla känslor. Att gå från en kula som man kanske trivts med – eller inte trivts med – till en ny som man inte riktigt vet hur den presterar i en jaktsituation, kan kännas besvärligt. Men med testen vi utför i Magasin Vildmarken hoppas vi att fler vågar gå utanför sin bekvämlighetszon för att prova någonting nytt. Den här månaden har vi haft möjlighet att testa en nyhet från Hornady; nämligen ELD-X Precision Hunter.

Läs hela inlägget >>

Jakt i de skotska ”alperna”

Det finns säkerligen många jägare som drömt om att besöka Skottland och jaga kronhjort samtidigt som de får bära kilt och smutta på den lokala whiskeyn! Vår danske samarbetspartner Frederik Bülow fick nyligen chansen till just detta, och han berättar nedan om en resa som levde upp till, till och med överträffade, hans förväntningar (även om han aldrig bar kilt).

Läs hela inlägget >>

”Bula” delar gärna med sig av sina unika kunskaper

Per ”Bula” Kristoffersson är Sveriges, förmodligen Skandinaviens, enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av.

– Det vore synd att jag ska sitta och hålla på det eftersom jag vet att det är många som vill hålla på, säger Per Kristoffersson när Magasin Vildmarken besöker honom.

Läs hela inlägget >>

Kylslagen jakt på The Arctic Five

Jakten på Kangerlussuaq på Grönland sker under primitiva villkor, men renderar ofta i magiska upplevelser. Thomas Lindy Nissen berättar här om deras resa dit där målet var att nedlägga myskoxe, vildren, snöhare, fjällripa och fjällräv – och därmed klara av The Arctic Five.

Läs hela inlägget >>

Älgjakten på Tobo och Kumla Gård

Vi samlades klockan 06:00 på gården för genomgång av dagens älgjaktspremiär. I år har vi kalv på tilldelning och detta gör mig lite kluven då jag också är en av jägarna i jaktlaget “Grabbarna på Tobo” och där har vi också kalv på tilldelningen…

Läs hela inlägget >>

Alltid inom räckhåll med Garmin inReach

Jaktäventyr i natursköna British Colombia, Kanada är en magisk upplevelse i sig som kanske egentligen legitimerar att koppla bort omvärlden för en stund, men med Garmin inReach Mini blir äventyret tryggare både för dig och för dina närmaste, trots radioskuggan i vildmarken. Magasin Vildmarken har som första svenska jakttidning fått testa denna nya satellitkommunikationsenhet.

Läs hela inlägget >>

En mångsidig skyttelektion med Magnus Berg

Skyttet är en stor och viktig del vad gäller jaktetiken. Efter ett missriktat skott och pulshöjande eftersök bestämde sig Magnus Berg för att bli en så bra skytt som möjligt. Vildmarkens Mattias Lilja träffade honom på en skyttefotograf för att få tips och råd.

Läs hela inlägget >>

Grabbarna på Tobo del 3

Vi samlas några förväntansfulla från jaktlaget för att hjälpa bönderna att hålla skadorna nere på spannmålen innan tröskning. Några har upp mot 30 mil resa tur och retur. Detta för att hjälpa jordbrukarna med att hålla vildsvinsstammen på en lagom nivå, samt att begränsa skadorna. Många jägare gör en fantastisk insats för svenskt jordbruk.

Läs hela inlägget >>